TRAVELNEWS.CZ

Wellness Wellness Babí léto na horách – zážitky pro všechny smysly

Babí léto na horách – zážitky pro všechny smysly

1160577597
1160577597

Obklopit se horami a lesy a ponořit se do barev podzimu. Načerpat novou energii v pestré hře barev přírody. Nechat se unášet na vlnách vyhřívaného jezerního koupaliště. To je pravá radost ze života.

Dnes už se po horách nemusí chodit jen na dlouhé pěší túry, nabídka sportovních aktivit v horském terénu se s příchodem nových druhů sportů stále rozšiřuje.

Babí léto na Turracher Höhe

Babí léto a podzim jsou pro mnohé přírodychtivé obzvláště atraktivní. Příjemné teploty, jedinečný rozhled do dálek z alpských vrcholů a strhující barvy podzimu – to vše nabízí pozdní léto v Alpách.

Znalci Alp tvrdí, že nejhezčí jsou v babím létě. Ráno už může být jinovatka, ale odpolední sluníčko ještě dokáže opalovat.

Krásná příroda a čerstvý vzduch na Turracher Höhe přímo vyzývá k návštěvě kouzelného pohoří Nockberge.

Výhled do dálek z vrcholu Schoberriegel (2.208 m)

Vysokohorská turistika, výlety na horských kolech, horské procházky nebo golf v úžasné alpské přírodě – to všechno se dá na Turracher Höhe zvládnout během jedné dovolené a nemusí být dlouhá.

Hory, které dosahují nadmořské výšky přes 2.400 metrů, byly místními obyvateli odjakživa nazývány „noky“ a skutečně je připomínají. Turracher Höhe je obklopena několika krásnými „noky“: Königstuhl (2.336 m), Kilnprein (2.408 m), Kornock (2.193 m), Rinsennock (2.334 m) a nejvyšším ze všech Eisenhut (2.441 m).

Vysokohorské túry nejrůznější obtížnosti i délky lze zpříjemnit dvěma lanovkami Kornockbahn a Panoramabahn, které vedou na takzvanou domácí horu Kornock, která je tu nejfrekventovanější. Údolní stanice se nachází uprostřed střediska a lanovka je v provozu i v létě.

Running Checkpoint pro jogging a nordic walking

Kdo chce poznat Turrach i jiným sportovním způsobem, může vyrazit na běžecké stezky. Stezky jsou značené a individuálně pojaté: snadná, středně obtížná a náročná - podle toho, jak se kdo cítí.

Nock-Bike

Milovníky horských kol získají svahy a vrcholy pohoří Nockberge svými příjemnými a pohodlnými cyklistickými stezkami i razantními sjezdy. Trasy pro všechny stupně dovedností a kondice nezklamou nikoho. Kdo chce, může

projet v sedle stovky kilometrů a prožít si rozmanitost zdejší horské krajiny.

Nová nabídka v hotelu Hochschober

Letos přichází hotel Hochschober se zajímavým podzimním programem: Tanec podle pěti elementů. Tanečnice a kinezioložka Fabiana Pastorini bude během října (27.-31.10) v hotelu Hochschober nabízet lekce tance, které spojují prvky tradiční čínské medicíny s tancem. Její pohybová cvičení aktivují tok energie, podporují zdraví a tělesnou i duševní pohodu. Svůj pohybový program nazývá „Tanec pro zdraví“. Účastnit se může každý, kdo má radost z pohybu.

Jóga na horách

V hotelu Hochschober jsou velmi oblíbené Týdny jógy na horách, kterých se mohou zúčastnit jak začátečníci, tak zkušení jogíni. Příští Týdny jógy začínají 3. listopadu a potrvají až do konce měsíce.

V těchto týdnech totiž vyučují jógu pozvaní externí lektoři, přičemž každý je zaměřen na jiný druh jógy. Zájemci si mohou vybrat mezi hathajógou, jógou podle Iyengara, kundalinijógou nebo meditační jógou.

jóga v přírodě

Kromě těchto týdnů, nabízí hotel pravidelné lekce jógy po celý rok, které jsou součástí každodenní nabídky sportovních aktivit. meditačních technik, jejichž cílem je pomoci Samozřejmě si lze domluvit i soukromé hodiny a proniknout tak s hotelovými trenéry do tajů tohoto uceleného systému relaxačních a

člověku získat či zlepšit tělesné, duševní a duchovní zdraví a dosáhnout harmonie.

Legendární wellness

Proslulým se stal hotel Hochschober především svým jedinečným světem vody, tepla a dobré pohody, který je všem hotelovým hostům volně k dispozici, a který je pro mnohé hlavním magnetem při volbě dovolené.

Ke skvělé relaxaxi nabízí čtyři okruhy dobré pohody: severský s dokonalým světem saun, mediteránní s vyhřívaným jezerním koupa-lištěm, svět Dálného východu s autentickou čínskou věží a orientální svět s tureckými lázněmi hamam.

Více informací na : www.hochschober.com