TRAVELNEWS.CZ

Top Hotely Top Hotely Za podzimními barvami do Turracher Höhe

Za podzimními barvami do Turracher Höhe

am-hotel-hochschober-seebad high
hochschober

Ranní mlhy navozují mystické nálady, barevné listí šustí při procházkách pod nohama, čerstvý větřík fouká kolem jezera, ale přesto ještě není taková zima, aby okouzlující jasné podzimní dny nelákaly pobýt v přírodě a kochat se podzimními barvami.

A když napadne první sníh, což může být na Turracher Höhe, která leží v nadmořské výšce 1.763 metrů, nečekaně brzo, jsou svahy během několika dnů připraveny pro zimní radovánky.

Moderní život slyší na jméno „stres“. Zavést děti do školy, uklidnit šéfa, zavolat babičce, opatřit domácnost, naučit se novým technologiím, vyřídit nákupy, kompetentně konzumovat, zavést auto do garáže, převést peníze, být neustále v obraze o všech nabídkách elektroniky, obsluhovat mobil. Kdo nám přitom pomůže?

V hektickém tempu a stresu musíme občas vypnout a udělat si čas na dovolenou a vnímat život všemi smysly a vědomě vyhledávat odpočinek a harmonii.

Před stresem do hor

V horském světě půvabného pohoří Nockberge na Turracher Höhe je podzim obzvláště pestrý. V hotelu Hochschober jsou horské tématické výlety s hotelovým průvodcem Herbertem na programu denně. Mystické výlety při východu slunce nadchnou romantiky, celodenní horské túry náročné sportovce a velmi oblíbené jsou i procházky kolem jezer s hudebním doprovodem. Hosté mohou také vyrazit jen tak na procházku kolem tří kouzelných jezer: Zeleného, Černého a Turašského.

Hotel Hochschober – pohoda na míru

Skvělý odpočinek nabízí v hotelu Hochschober Svět vody, tepla a dobré pohody, který je všem hotelovým hostům volně k dispozici, a který je pro mnohé hlavním magnetem při volbě dovolené. Všichni si okamžitě oblíbí všechny čtyři kulturní okruhy: severský, mediteránní, orientální a svět Dálného východu a jejich neuvěřitelnou nabídku procedur.

Orientální svět v čínské věži – to je kouzelná čajovna přímo pod střechou. V čínské věže je pravidelně pořádán fascinující čajový obřad.

Někdo to rád horké

Jednou z metod jak prospět svému tělu a duši je návštěva sauny. Existuje něco příjem-nějšího než po náročné horské túře nebo výletě na horských kolech navštívit saunu nebo hamam? Sauna, to není jen horký vzduch, to je přímo rituál, relax v říši tepla, vody a pohody. V podstatě je to jen horký vzduch, který dodává Sauna & Co.

Nicméně pořádně se zapotit, znamená daleko více: jde o dokonalou očistu těla i ducha, posílení srdce a krevního oběhu, odplavení stresu, napětí i bolesti. Okamžitá a intenzivní relaxace regeneruje duševní síly a je zdrojem zdraví a vnitřní vyrovnanosti.

Hamam v Hochschoberu

Turecké lázně Hamam v hotelu Hochschober jsou svou formou, kvalitou, velikostí a autentičností naprosto jedinečné. Byly vybudovány pod vedením odborníků z Orientu a jsou srdcem orientálního světa v ve Světě tepla, vody a dobré pohody v Hochschoberu. Velký centrální prostor s teplými kameny, menší teplejší komnaty, odpočívárna „Sultansgemach“ a samozřejmě typické procedury Hamam unášejí hosty do světa tisíce a jedné noci.

Jóga v listopadu

Listopadový spleen lze zapomenout v Hochschoberu i pomocí jógy. Od začátku listopadu až do začátku prosince hostují v hotelu zajímaví instruktoři nejrůznějších jogínských směrů a nabízejí každý týden speciální jogínské lekce. Každý den se konají tři různé lekce.