TRAVELNEWS.CZ

Top Hotely Top Hotely Tak trochu jiné Velikonoc

Tak trochu jiné Velikonoc

a380 burj_al_arab

 Milujete teplo a chcete si dopřát něco netradičního? Vydejte se do Dubaje a zažijte nejbáječnější Velikonoce v životě! Díky přímým letům a malé vzdálenosti se už po šesti hodinách octnete v úplně jiném světě plném orientálních vůni, pláží, sluníčka, nevšedních zážitků, ale také luxusu a adrenalinu.

Dubaj je, bez nadsázky, Disneylandem pro dospělé, městem divů plným světových nej, které nikde jinde nenajdete. Tradice se tu prolíná s originální architekturou a těmi nejmodernějšími technologiemi. V jednu chvíli obdivujete chutě a vůně arabského souku (zdejší tržnice) a o pár minut později shlížíte z nejvyšší budovy světa Burj Khalífy (828 m), kam vás dopraví nejdelší, automaticky poháněné metro na světě.

Supermoderní architektura je, ostatně, jednou z hlavních dominant města. Krom nejvyšší budovy si rozhodně nenechte ujít návštěvu Dubai Frame – obrovské, pozlacené rozhledny, jejíž dvě 150 metrové věže jsou spojeny proskleným mostem, jenž nabízí 360° výhled na celou metropoli a tvarem připomíná obrazový rám. Součástí tohoto dech beroucího projektu je také muzeum, při jehož návštěvě nahlédnete do historie města, které bylo původně rybářskou vesnicí. Oblíbenou aktivitou je také pouštní safari, součástí kterého je i vzrušující surfování v písečných dunách a návštěva beduínů, včetně večeře při západu slunce, doprovázeného arabskou hudbou a tanci.

Tato arabská metropole však nemá s konzervativním islámem takřka nic společného. Ostatně, pro pestrou paletu národností, která zde žije, je přezdívána New Yorkem Orientu. Díky koloniální tradici tu žije také velmi početná britská populace. Místní jsou tak vůči jiným zvyklostem velmi otevření, a mnozí se do nich nezřídka kdy zapojují. Lidé se, během svátku, vzájemně navštěvují, hodují a zdejší hotelové resorty se předhánějí, který svým hostům nabídne nejzajímavější program. 

Velikonoční svátky jsou pro křesťany těmi nejvýznamnějšími v roce, protože si připomínají den zmrtvýchvstání Ježíše Krista. V islámském světě se ale běžně neslaví, protože vzít na sebe hříchy druhého člověka je proti Koránu. Co ale všechna náboženství pojí, je symbolika obětování beránka. Tradice pramenila z příběhu o Abrahámu a jeho synu Izákovi. Příběh později převzalo také křesťanství a Islám.