Top Hotely Top Hotely Podzimní odpočinek na míru

Podzimní odpočinek na míru

1157872240-565x377

Vykliknout se z každodenního života, odložit hodinky a mobil stranou, zpomalit a nechat se unášet prázdninovým dnem ... to je filozofie hotelu Hochschober v rakouských Korutanech v půvabném horském středisku Turracher Höhe.

Požitkářské lenošení, které se v hotelu označuje „HochschoberN“ (česky : hóchšóbrování“) je pozvánka ke zpomalení a odpočívání. Hóchšobrování podporuje schopnost otevřít vlastní smysly a začít vnímat: krásnou horskou přírodu, hru mraků na nebi, skvělý šálek čaje v čajovně na krásném kopci, praskání ohně v krbu, teplo v limbové sauně s výhledem na hory a jezero…

Filozofie dovolené, do které se vyplatí se vnořit…

Na Turracher Höhe je hektika neznámý pojem. Už první pohled při vstupu do hotelu Hochschober ukazuje, že to tu myslí s léčením stresu vážně. Na ceduli je přeškrtnutý telefon a hned pod ním stojí akvárium, kde se ve vodě koupe pět starších mobilů. „Když budete telefonovat v restauraci nebo lázních, váš mobil poletí do jezera,“ varuje nápis, aby bylo každému jasné, že tady se v žádném případě pracovat nebude.

Nemocnice duše

Hochschober je prostě jakási nemocnice duše, kde se dobíjejí baterky. A přesně tomu je všechno přizpůsobeno. V areálu na vás čeká celá řada aktivních programů, od lekcí jógy a meditací (když dovolí počasí - ve volné vysokohorské přírodě), přes saunování a čajové obřady až po kombinaci nejrůznějších vířivek, tureckých lázní hamam či odpočinku na vodních postelích.

Hamam

V autentických orientálních lázních Hamam, které jsou pýchou Hochschoberu, zažijete na vyhřívaných mramorových stolech naprosté uvolnění. Zázrak této procedury spočívá ve více než hodinové péči o vaše tělo (včetně hlavy!). Polonazí, pouze s ovinutým červeným ručníkem zvaným pesternal kolem boků, si nejprve poležíte na obrovském mramorovém kameni.

Když se pak zhruba po deseti minutách vaše ztuhlé svaly teplem uvolní, mistr hamamu vás pečlivě odrhne drsnou žínkou, aby vaše pokožká byla hladá a vláčná. Vzápětí polije vaše tělo teplou vodou a vezme lněný sáček napuštěný mýdlovou pěnou. Z něj prudkým mávnutím a následným sevřením v ruce vytvoří oblak bohaté pěny, kterou vám nanese na tělo a celé ho namasíruje.

Poté vás znovu opláchne a požádá, abyste se posadili. To proto, aby vám mohl umýt hlavu a následně vás odvedl do místnosti, kde vám nabídne slaďoučký čaj a kandované ovoce. Poté si můžete - budete-li chtít - třeba zaplavat v jezerním koupališti, které je vyhřívané po celý rok.

Odpočinek číhá i v pokojích.

Nábytek je tu vyrobený z limbového dřeva, které podporuje dobré spaní a nádherně voní. Všude po hotelu jsou umístěné mísy s jablky a kohoutky s horskou vodou, která báječně chutná. Hodně zeleniny a ovoce a všechno čerstvé (maso, uzeniny, mléčné výrobky apod.) do místních sedláků, to jsou speciality zdejší kuchyně.

Letošní Týdny jógy na horách

Jóga na horách je stálou součástí týdenního hotelového programu. Pravidelně tu hostují mezinárodní odborníci, aby nabídli hostům nejrůznější druhy jógy. „Náš program Jóga na horách nabízí oblíbená jogínská cvičení na Turracher Höhe a spojuje je s pozitivní energií jógy a síly našich hor. Z této symbiózy chceme poskytnout našim hostům mimořádné

jogínské zážitky a co nejvíce je inspirovat k tomu, aby jógu pravidelně používali,“ vysvětluje Martin Klein, který společně se svou manželkou Karin Leeb hotel vede.

Aktuální nabídka:

od 2. do 29. listopadu nabízí Hochschober pod vedením čtyř jogínských odbornic různé druhy jógy. Jednotlivé týdny jsou věnovány vždy jinému druhu jógy a každý den jsou na programu tři lekce jak pro začátečníky, tak pro pokročilé.

Cena: od € 144,- za osobu a noc v dvoulůžkovém pokoji (od tří noclehů). V ceně je zahrnuta celodenní strava (včetně stravy pro vegetariány a vegány) a vstup do celého lázeňského areálu i účast na všech aktivitách, které jsou v hotelu po celý týden pořádány.