TRAVELNEWS.CZ

Top Hotely Top Hotely Odpočiňte si v idylickém Údolí Bratrouchov

Odpočiňte si v idylickém Údolí Bratrouchov

udoli bratrouchov-bazen
udoli bratrouchov-balneo

Dlouho a netrpělivě očekávaná dovolená je za vámi, ale vy se přesto necítíte odpočatí a zrelaxovaní? Anebo se na dovolenou teprve chystáte, ale už teď se obáváte stresu z dlouhých kolon a dopravních omezení, únavy z přemíry sluníčka, lidí a komárů, komplikací s nevyzpytatelným počasím?

Nejvyšší čas přehodnotit cestovní plány a vydat se do míst, kde je ještě možné ponořit se do idylické přírody, naplno si užít její krásu, vůni a uklidňující zvuky, daleko od starostí a hektického tempa civilizace. Jedno z nich najdete v Krkonoších, navzdory jejich pověsti turisty přeplněných hor.

Lázeňský resort Údolí Bratrouchov v západních Krkonoších, nedaleko Rokytnice nad Jizerou, zůstal stranou masového rozmachu cestovního ruchu. Stačí pár dnů a ztracená energie a chuť do života jsou zpátky! K dispozici jsou dvě hotelové budovy a nový Lázeňský dům, s respektem k okolní přírodě citlivě vsazené na horskou stráň. Výhled do údolí je opravdu nádherný. Úzká cesta končí na vršku, před Hotelem U Nás. Dál už vedou jen turistické trasy a cyklostezka.

Okolní krajinu je možné poznávat nejen pěšky a na klasických kolech, ale i na moderních elektrokolech, k zdolávání kopcovitého terénu přímo ideálních. Nově otevřená půjčovna nabízí 30 elektrokol pro dospělé a 10 pro děti.

Údolí Bratrouchov vstřícně vítá všechny hosty, bez ohledu na věk. Zvláštní pozornost je věnována starším lidem, ve zdejším Centru pro aktivní stáří mohou absolvovat časově neomezené, relaxačně-rehabilitační pobyty.

Ovšem blahodárné lázeňské, wellness a fyzioterapeutické procedury si v moderním Lázeňském domě může dopřát samozřejmě každý zájemce. Anebo si zaplavat v bazénu se slanou vodou, zajít do sauny či vířivky. Na děti čeká hřiště, dětský koutek, přírodních prolézačky, schovávačky a volný bezpečný prostor všude kolem.

Pobyt v Údolí Bratrouchov je slastným povzbuzením pro tělo, mysl a na své si přijdou i chuťové buňky. V restauraci Hotelu U Nás je připraveno menu prezentující především českou a regionální kuchyni s autentickými skvosty, jako jsou krkonošské strapačky s houbovým ragú, krkonošský bramborák s česnekem nebo se švestkami v rumu, krkonošské kyselo nebo krkonošské sejkory s medem a vlašskými ořechy.

Lázeňský resort Údolí Bratrouchov – Prostě jiný svět!