TRAVELNEWS.CZ

Top Hotely Top Hotely Na co si hosté nejvíce stěžují? Nejvíce zklamala rychlost obsluhy!

Na co si hosté nejvíce stěžují? Nejvíce zklamala rychlost obsluhy!

4. pgac - hotel camiral executivesuite

Jsou masově oblíbené mezi zaměstnanci a cenově výhodnější než jiná jídla z nabídky. O jejich častokrát slabší kvalitě se říká roky, ale komplexnější pohled na stav poledních menu zatím chyběl.

Každý z nás má na oběd vyhrazen určitý čas, kdy se chce hlavně rychle a dobře najíst a zaplatit za to rozumnou cenu. Průzkum nezávislého hodnotícího systému Staffino ukázal, že českých zákazníků během obědové přestávky zklamala nejvíce rychlost obsluhy, nekvalitní jídlo a nedostatečná nabídka.

Na co se zákazníci na obědě nejvíce stěžují?

Zdálo by se, že problémem pro zákazníky bude zejména kvalita nabízených jídel, nejvíce stížností od zákazníků směřuje však na pomalou obsluhu a dlouhé čekání na objednávku a to i přesto, že jídla z obědového menu by měly být rychlejší a jednodušší připravené.

Nejnovější průzkum nezávislého hodnotícího systému Staffino naznačuje, že čeští zákazníci jsou nejvíce zklamaní z čekání na jídlo a zaplacení až neochoty personálu. Takto dopadl celý průzkum kvality poledních menu:

1. Dlouhé čekání na jídlo a na účet (31% stížností)

Až 31% českých zákazníků považuje za největší problém poledních přestávek v restauracích právě dlouhé čekání na objednané jídlo a pak na závěr i na účet. Může za to špatná komunikace mezi personálem i pomalá obsluha. Krátká obědová pauza se tak může prodloužit i dvojnásobně.

2. Neochotný personál (22% stížností)

22% českých zákazníků, kteří poslali své hodnocení přes Staffino pravidelně narazí na neochotný personál, který nepřinese příbor či slánku, nemá zájem odklidit talíře po předešlých zákaznících nebo nepřiměřeně reaguje na požadavky zákazníků. To vše rychlý oběd pouze zbytečně prodlužuje a znechutí i toho nejvěrnějšího zákazníka.

3. Nechutné a špatně připravené jídlo (18% stížností)

Až na třetím místě se ocitlo nechutné a špatně připravené jídlo. 18% českých zákazníků se během oběda setkalo s porouchaným jídlem, rozvařenou přílohou či syrovým masem.

4. Nedostatečná nabídka (14% stížností)

Jedním z dalších nedostatků během obědových přestávek je, že na zákazníky čeká omezený počet porcí, který se někde mine ještě před 12-tou hodinou. Přestože provozovatelé restauraci zákazníkům výhodné menu garantují na několik hodin, někdy se až při objednávce dozvědí, že jim už mnoho jídel na výběr nezbývá.

5. Zapomenuté objednávky jídel (9% stížností)

I tento problém souvisí s prací personálu. Častokrát kvůli špatné komunikaci dochází k popletení objednávek od zákazníků, nebo k jejich zpoždění. Zákazník si tak musí objednávat znovu, nebo rozzlobený z restaurace odejde.

6. Vychladlé jídlo (6% stížností)

I když je oběd pro zákazníka v kuchyni dávno připraven, na stůl se k němu v důsledku špatné organizace práce někdy dostane až o desítky minut později. Nebo se takové jídlo dostane před zákazníka i poté, co ho někdo z personálu zapomněl ohřát. Studené jídlo a vychladlé porce naštvali 6% zákazníků.

Příklady hodnocení:

Jak je to na Slovensku?

Na Slovensku se na rozdíl od České republiky lidé stěžovali nejvíce na špatnou kvalitu podávaných jídel. Slovákům překážely i malé porce jídel či vysoká cena. To jsou problémy, které se v průzkumu hodnocení od českých zákazníků překvapivě nevyskytovaly.

z