TRAVELNEWS.CZ

Top Hotely Top Hotely Gala Spa Award 2011 za innovativní koncepci lázní

Gala Spa Award 2011 za innovativní koncepci lázní

1157872240
1157004304

Rakouský čtyřhvězdičkový hotel Hochschober na Turracher Höhe byl vyznamenán renomovanou cenou „Gala Spa Award 2011“, která je každoročně udělována za skvělé nápady v provozech hotelových lázní. Vyhlášení vítězů se letos konalo v březnu v hotelu Brenner’s Park-Hotel & Spa v němec-kém Baden-Badenu.

Porotu přesvědčily autentické inovace v hotelu, zprostředkovávání tradic různých kultur, filozofie, srdečná atmosféra v celém komplexu a osobní vedení hotelu. Majitelé Karin Leeb a její manžel Martin Klein nadšeně převzali tuto nádhernou cenu. Hotel Hochschober se prosadil mezi 155 nominovanými hotely z 26 zemí z celého světa

„Jsme přešťastní a pyšní, že jsme obdrželi tak skvělé vyznamenání. Znamená to pro nás opravdu mnoho, že byl právě náš hotel za jeho inovativní sílu oceněn. Vyznamenání patří rovněž našim zaměstnancům za jejich každo-denní angažmá stejně jako našim rodičům, kteří odvážně a houževnatě prosazovali novin-ky a nové trendy v rámci vývoje wellness.“

Gala Spa Award patří k nejdůležitějším mezinárodním vyznamenáním v oblasti hotelového lázeňství. Každoročně jsou nominováni jen prvotřídní kandidáti a porota velmi pečlivě vybírá prostřednictvím osobního testování.

Letošní novinky v hotelu Hochschober

Hned při vstupu do hotelu čeká hosty první novinka – v prostorách recepce a vstupní haly byla zřízena velká herna, místo setkávání dospělých i dětí, kde se nacházejí speciálně navržené stolky ke hře šachů a dámy a k dispozici je celá řada dalších her. Stylisticky sjednocují celou koncepci prvky starého hotelu Hochschober z 30. let minulého století a současné aktuální citáty. Barvy jsou stejně jako typické materiály, používané v hotelu, přírodní.

Hry pro děti i dospělé měl Hochschober vždy ve své nabídce, od června čeká na hosty i ideální prostory jako zvláštní forma komu-nikace. Pro inspiraci a koncentraci, pro zajímavé soutěže, pro dobrou náladu a oživení.

E-bikes – pedelecs

Svahy, které se zdvihají nad hotelem, lákají především razantní jezdce na horských kolech. Letošní léto však mohou vyrazit na náročnější cyklistické výlety i méně zdatní cyklisté. Hotel Hochschober se totiž vybavil elektrokoly, takzvanými „pedelecs“. Výlety kolem tří jezer lze na elektrokole zvládnout bez velké námahy během dopoledne či odpoledne a ještě stihnout další aktivity.

Návrat sivenů

Už déle než rok se hotel Hochschober věnuje náročnému ekologickému projektu: v Zeleném jezeře budou opět žít siveni. Siven je druh pstruha, který je velmi citlivý na čistotu vody, ve které žije. Proto se siveni nacházejí jen v těch nejčistším horských bystřinách. Idylicky položené Zelené jezero patří k nejoblíbenějším turistickým cílům v blízkosti hotelu Hochschober. Je-li pěkné počasí, konají se na jeho břehu i lekce jógy a Qi-gongu.

Nyní ve spolupráci s odbornou rybářskou firmou chce hotel Hochschober napomoci návratu sivenů. Tento ctižádostivý projekt byl zahájen už před dvěma roky systematickým sbíráním důležitých údajů o kvalitě vody, mikroorganizmech a rostlinách, které poskytly tomuto zeleně zářícímu jezero jeho jméno. Rovněž byl pečlivě sledován stav ryb, žijících v jezeře.

Všechna tato zkoumání a měření mají zodpovědět otázku, zda je Zelené jezero pro chov sivenů vhodné. Tento  projekt, kterého se účastní celá řada specialistů, potrvá deset let. Kromě ekologických aspketů má projekt velký význam pro hotel Hochschober. V budoucnosti by se totiž mohlo Zelené jezero stát eldorádem pro rybáře, chytající na mušku.

Autor: EČ