TRAVELNEWS.CZ

Top Hotely Top Hotely Chcete vidět chřestýše či zmiji rohatou nebose raději pokochat sbírkou realistických panenek?

Chcete vidět chřestýše či zmiji rohatou nebose raději pokochat sbírkou realistických panenek?

vystava20teraristika20a20kaktusy

Liberecký zábavní komplex láká veřejnost na návštěvu hned dvou nových poutavých výstav. Jak se chová chřestýš či jedovatá zmije, tarantule, pavouci, želvy a další exotická fauna mohou zjistit návštěvníci výstavy terarijních zvířat a kaktusů. Nejen milovníci hraček si mohou prohlédnout část největší sbírky panenek v ČR. Výstava sběratelských a realistických panenek Moniky a Nikol Chmelařových čítá celkem přes 1250 panenek všech druhů a velikostí, z čehož je 250 realistických, které vyrábí sama Monika Chmelařová.

V expozici je k vidění asi třetina z celkové sbírky panenek, dále 150 plyšových hraček, pohádkový Vílí svět, množství doplňků a dekorací z dílny sběratelek. Ve dnech 1. a 2. června, u příležitosti Mezinárodního dne dětí, se mohou malí návštěvníci navíc zapojit do výtvarných soutěží o sladké odměny a setkat se s princeznou, která bude provádět světem panenek a poodhalí i tajemství jejich výroby. Veřejnost může obě výstavy navštívit každý den od 10.00 do 20.00 hodin až do 15. září 2016.

 

Prodejní výstava terarijních zvířat a kaktusů

Živé hady, ještěry i pavouky mohou vidět návštěvníci nové prodejní terarijní výstavy, kterou v prostoru Babylonského městečka pořádá zkušený chovatel a terarista Karel Zavadil. Spatřit lze například svlečený krunýř pavouka, čtyřmetrovou hadí kůži nebo jedinečnou sbírku kaktusů. Vidět lze zástupce nejjedovatějších i nejdelších hadů světa, největších sklípkanů této planety, ale také přírodní anomálie – bílého či dvouhlavého hada, naložené v roztoku. Návštěvníci si část exponátů mohou v případě zájmu také zakoupit.

Návštěvní doba: každý den od 10:00 – 20:00 hodin

Vstupné: 60 Kč/dospělý; 40 Kč/dítě

Ukončení výstavy: 15. září 2016

Panenky Monique´s Dolls v Liberci

Milovníci panenek a ostatní veřejnost si mohou v Babylonském městečku CENTRA BABYLON až do 15. září prohlédnout část soukromé sbírky sběratelských a realistických panenek Monique´s Dolls Moniky a Nikol Chmelařových. K vidění bude přibližně 300 panenek všech druhů a velikostí včetně ručně vyráběných realistických panenek, dále 150 plyšových hraček, pohádkový Vílí svět a množství doplňků a dekorací, které k panenkám neodmyslitelně patří. Výstava je unikátní nejen svým množstvím, ale také širokým záběrem, detailním zpracováním expozice a celkovým aranžmá.

Expozice v CENTRU BABYLON je součástí největší sbírky panenek v ČR, která čítá celkem 1250 panenek všech druhů a velikostí, z čehož je 250 realistických, které vyrábí sama Monika Chmelařová. Dále ji tvoří 300 plyšových hraček, 70 kočárků a další doplňky a dekorace. Tváří výstavy se stala Česká Miss 2007 Lucie Bednářová Hadašová.

Návštěvní doba: každý den od 10:00 – 20:00 hodin

Místo: Babylonské městečko, CENTRUM BABYLON

Vstupné: 60 Kč/dospělý; 40 Kč/dítě

Ukončení výstavy: 15. září 2016

Více informací naleznete na

www.centrumbabylon.cz.