TRAVELNEWS.CZ

Top Hotely Top Hotely 6 evropských oáz pro romantiku v páru

6 evropských oáz pro romantiku v páru

porto-zante-villas-952x1024
vodn-foto-188x188
27958434-h1-private-balcony-view-1

Jak si představujete ideální dovolenou v páru? Někdo preferuje soukromí vily, kterou díky osobnímu servisu ani nemusí opouštět, někdo naopak vyžaduje družení a společnost a někoho láká poznávání ostrovů a aktivní pobyt. Doporučujeme 6 resortů, ze kterých si vyberou všichni.

Carpe Diem Santorini

Carpe Diem Santorini, Řecko
Orientační doba letu: Praha–Santorini 2 h 40 min.

Nomen omen. Hosté tohoto romantického hotelu plně vnímají smysl latinského rčení od básníka Horatia „Carpe diem“, tedy „Užívej dne“. V jeden okamžik mohou obdivovat obě strany ostrova obklopeného Egejským mořem – unikátní výhledy odměňují jak ranní ptáčata (blízký středověký hrad za východu slunce), tak milovníky večerní sklenky na terase jejich suity při západu slunce. Míru soukromí umocňuje pouhých deset suit v celém hotelu, všechny přitom mají vlastní terasu s lehátky a bazénem, jsou prostorné a stylově zařízené.

Kdo se rád opaluje, ocení výše položené suity s terasou zalitou sluncem po větší část dne. Kromě ložnice, obývacího prostoru a koupelny s pohodlnou vanou a sprchovým koutem mají některé ještě krb.

Hotel má romantické spa a jednu restauraci se středomořskou kuchyní a řeckými specialitami, a to proto, že si hosté rádi dopřejí i snídani v pohodlí postele nebo večeři na své terase. Jen pár minut chůzí je to do taveren v blízké vesničce

Pyrgos. Hlavní město Fira a letiště jsou odsud pouhých 5 kilometrů. Kvůli vnitrozemské poloze hotel nenabízí aktivity spojené s vodními sporty. Ostrov je však malý a pláže s tmavým pískem jsou dostupné autem.

Porto Zante Villas & Spa

Porto Zante Villas & Spa, Řecko
Orientační doba letu: Praha–Zakynthos 2 h 20 min.

Malý butikový resort na Zakynthosu, „ostrově vůní“, sestává jen z několika luxusních a moderních vil. Všechny mají vlastní vyhřívaný bazén, leží přímo u soukromé pláže a poskytují služby butlera, který nachystá večeři ve vile nebo zařídí výlet privátní jachtou na okolní ostrovy. Vynikající osobní přístup, díky němuž hosté prakticky nemusejí opouštět soukromí své vily, přinesl resortu řadu ocenění.

Jste v hotelu, a přitom nejste rušeni dalšími hosty. Již základní z osmi kategorií vil – jednoložnicová Deluxe Spa Villa – nabízí 85 metrů čtverečních prostoru a mramorovou koupelnu s jacuzzi a masážním sprchovým koutem. Víceložnicové vily o velikosti až 420 metrů čtverečních poskytují pracovnu s počítačem, kuchyňku i velkou soukromou zahradu schovanou za cihlovou zídkou. Jsou vhodné i pro velké rodiny s dětmi.

Resort má jedinou restauraci, kde se však vůbec nemusíte ukázat. Na přání mohou být jídla servírována přímo do Vaší vily, a to v čase, který si zvolíte, a v podobě, jaká Vám vyhovuje. Všechny pokrmy, včetně snídaně, jsou à la carte, ale jde pouze o orientační nástin. Šéfkuchař je připraven vařit na míru, a to i pro děti. Resort sice nemá dětský klub, ale rodiče mohou využít hlídání s tím, že hotelový personál zajistí dětem zábavní program či výlet například do nedalekého vodního parku. Jachtou, která patří hotelu, je možné vypravit se například na proslulou pláž Navagio, jednu z dominant ostrova.

Villa Vita Par

Vila Vita Parc, Portugalsko
Orientační doba letu: Praha–Faro 3 h 30 min.

Hotel v autentickém maurském stylu, ležící asi 50 km od letiště v oblasti Algarve, přitahuje hosty díky gastronomickým zážitkům. Restauraci oceněnou dvěma hvězdami Michelin doplňuje největší vinný sklep v Portugalsku. Příznivce fine dining nadchne výhled na oceán, špičkový servis a pravidelně obměňovaná nabídka původní portugalské kuchyně, maurských specialit a plodů moře. Ocean je jednou ze šesti hotelových restaurací, doporučujeme zajistit si v ní místo již při rezervaci hotelu. Sklep je vyplněn jedenácti tisíci lahvemi od místních vín po Château Petrus.

Hlavní budova se základními kategoriemi ubytování je obklopena rozsáhlými zahradami. Část Residence poskytuje několik suit určených hlavně párům. Část Oasic Parc připomíná maurskou vesničku s dvoupatrovými bungalovy, kde vyniká střešní Oasis Rooftop Suite s nejlepším výhledem na oceán. Nejkomfortnější jsou čtyři vily s vlastní zahradou, více ložnicemi a moderně vybavenými obývacími prostory, vhodnými zejména pro rodiny s dětmi.

Děti mají vlastní společný bazén poblíž několika dětských klubů a dospělí také svůj. Vzájemně se tedy neruší. Přímo z hotelu se navíc po schodech z útesu schází na velmi diskrétní pláž. Za vodními sporty vozí hosty pravidelný shuttle na dlouhou pláž, kde je i jedna z hotelových restaurací. Romantické večeře při západu slunce doporučujeme i na soukromé jachtě, kterou je možné si pronajmout. V okolí je také řada golfových hřišť.

St. Nicolas Bay Resort Hotel & Villas

St. Nicolas Bay Resort Hotel & Villas, Řecko
Orientační doba letu: Praha–Heraklion 2 h 45 min.

Hotel leží na velice tichém a klidném místě, má ohromující výhled na zátoku Mirabello a soukromou písečnou pláž oceněnou modrou vlajkou.

Rodiny s dětmi využívají základní pokoje, které nejsou příliš prostorné, ale dají se propojit. Párům se zalíbením ve výhledech na moře doporučujeme ubytování ve vyšších polohách, přičemž nejprostornější a nejvyšší kategorií jsou dvou- až tříložnicové vily s vlastním bazénem, vhodné až pro 4 nebo 6 osob. Všechny jsou moderně zařízené, elegantně vymalované a příjemné díky použití dřeva a kamene.

Z pěti hotelových restaurací vynikají přes den plážová Blue Bay se středomořskou a asijskou kuchyní a výhledem na záliv, večer pak romantická Minotaure pod širým nebem, která podává večeře při svíčkách a jako jediná ze všech nemá dětské menu. Blue Bay se třikrát týdně proměňuje v kino, v němž se promítají celovečerní filmy. Zajímavou podívanou nabízí také šnorchlování, které je skvělé podél celého pobřeží. Aktivní páry ocení širokou nabídku vodních sportů. S privátní plachetnicí je možné vyplout na celodenní výlet, občerstvení a nápoje jsou k dispozici na palubě.

Grecotel Amirandes

Grecotel Amirandes, Řecko
Orientační doba letu: Praha–Heraklion 2 h 45 min.

Designový hotel, ležící jen nedaleko letiště, je připraven také na rodiny s dětmi, ale vzhledem k prostornému konceptu se zde obě kategorie hostů cítí komfortně a vzájemně si nevadí.

Rodiny s dětmi preferují spíše suity, které poskytují více prostoru a oddělenou obývací část. Páry mohou z pestré nabídky ubytování využít již základní, moderně vybavené a útulné pokoje. V patře mají tyto pokoje balkon, kategorie Deluxe v přízemí má vlastní terasu s bazénkem.

V šesti zdejších restauracích se vaří z lokálních surovin, které dodává farma vlastněná hotelem. Páry ocení asijskou restauraci Blue Monkey a gurmánskou Lago Di Candia se středomořskými specialitami.

Spokojeni tu jsou zejména aktivnější hosté. Jednak má Kréta bohatou historii, jednak hotel nabízí tenisové kurty, vodní sporty a za zvýhodněných podmínek si lze zahrát i golf v nedalekém Crete Golf Clubu s akademií.

Anassa

Klasický středomořský resort obrostlý svěží zelení nabízí dětské menu v restauracích a dětské kluby pro dospívající i nejmenší, ale páry se nemusejí obávat, že by tu neměly dostatek klidu a soukromí pro romantický pobyt. Příklad z gastronomie: zatímco rodiny s dětmi využívají spíše hlavní restauraci, která kombinuje bohatý bufet s nabídkou à la carte, páry mají na výběr buď sklepní restauraci Basiliko, jež nepřijímá děti do 12 let, nebo restauraci Helios, jejíž terasa nabízí krásné výhledy a výjimečnou atmosféru.

V hlavní hotelové budově jsou základní pokoje a některé suity. V samostatně stojících rezidencích jsou klidné suity s větší obývací částí a terasou, některé i s malým bazénem, vhodným pro děti. Nejnáročnějším párům je určeno šest specifických suit, které vynikají designem, polohou, velikostí i nadstandardním vybavením, do kterého patří vlastní vířivka a krb.

Pýchou hotelu je možná nejhezčí pláž na Kypru. Nenajdete tu jemný písek, ale hrubé zrno prokládané malými oblázky. Samozřejmostí jsou lehátka se slunečníky a pestrá nabídka vodních sportů. Oceňované lázně ve stylu římského paláce, prosazující životní filozofii wellbeingu, doplňuje kosmetický a kadeřnický salon. Asi 40 minut jízdy vozem je vzdáleno 18jamkové golfové hřiště.

Zdroj: Exclusive Tours - SmarTTraveller