TRAVELNEWS.CZ

Svět Svět Zájem o Last Minute dovolené oproti loňsku stoupá, cestovní kanceláře navýšily kapacity zájezdů

Zájem o Last Minute dovolené oproti loňsku stoupá, cestovní kanceláře navýšily kapacity zájezdů

monastir-dovolena-300x198

Zvýšený zájem českých turistů o cestování pokračuje i v letní sezoně. Zájem o Last Minute dovolené stoupl oproti loňskému roku prozatím o 11 %. Vyplývá to ze statistik cestovních agentur. Na stále větší poptávku po cestování reagovaly cestovní kanceláře navýšením kapacit až o pětinu ve srovnání s loňským rokem.

Také proto je prozatím nabídka zájezdů na následující týdny dostatečná. Turisté tradičně vyrážejí nejvíce do Řecka, Bulharska a Chorvatska, i nadále se projevuje zvýšená poptávka po dovolené v Egyptě a Turecku.


Last Minute dovolenou s odjezdem v červenci si prozatím u cestovní agentury Invia zakoupilo bezmála 47 tisíc cestovatelů. Největší zájem měli turisté o pobyty v prvním červencovém týdnu, na který připadaly hned dva státní svátky. Právě v tento týden hlásily populární dovolenkové destinace téměř vyprodané kapacity. Sehnat dovolenou na zbytek července by ale díky navýšení kapacit neměl být problém. Turisté ovšem při nákupu zájezdu na poslední chvíli musejí počítat s drobnými ústupky, co se týče lokality nebo nabízených služeb.


Průměrná cena Last Minute dovolené v červenci činí 12 723 korun na osobu, což je podobná částka jako v loňské sezoně. Na poslední chvíli Češi vybírají především zájezdy do tradičních evropských destinací. S přehledem nejoblíbenější zemí se tak stává Řecko, kam v červenci vyrazí o čtvrtinu více turistů než vloni. Zvýšenému zájmu se těší také Egypt, který se díky 33% nárůstu poptávky řadí v žebříčku popularity na třetí místo.