TRAVELNEWS.CZ

Svět Svět TOP 5 golfových destinací pro zimní sezónu

TOP 5 golfových destinací pro zimní sezónu

0barbados - green monkey golf coursePro ty, kdo přes zimu nechtějí zůstat bez svého oblíbeného sportu, jsme vytipovali TOP 5 golfových destinací pro nastávající zimní sezónu. Ať už se chystáte na golf s přáteli, manželkou či celou rodinou, tyto tipy vám pomohou s výběrem nejen vhodné destinace, ale i greenu.

Mauricius

V tropickém ráji ostrova Mauricius se nachází jedno z nejhezčích golfových hřišť, které je součástí resortu Paradis Hotel & Golf Club. Hřiště s 18 jamkami a parem 72 odděluje modrou lagunu od hory Le Morne a je vhodné jak pro začátečníky, tak pro zkušené hráče. Prostředí je totiž přirozeně uzavřené, což zabraňuje zvýšenému proudění větru. Hřiště je technicky poměrně nenáročné, obtížnost představují pouze bunkery a těžko čitelné fairwaye.

Pro méně zkušené golfisty je pak určeno hřiště The Links Golf Club, které zaujme svým umístěním.

Polovina z 18 jamek totiž prochází starou jelení oborou. Naopak náročnější, ale stále vhodné pro rekreační golfisty, je ostrovní 18jamkové hřiště s parem 72, Le Touessrok. Rozkládá se na jednom z ostrůvků a pro velké množství kamenitých překážek a komplikovaný přístup na green patří mezi jedno z nejnáročnějších v dané destinaci. Návštěvníci těchto hřišť se mohou ubytovat v nedalekém luxusním resortu LUX* Belle Mare, vhodném i pro rodiny s dětmi.

Dubaj

Dubaj, s ohledem na příjemné teploty a místní specifika, je ideální golfovou destinací pro zimní sezónu. Golfové hřiště Majlis bylo otevřeno již v roce 1988 a je nejstarším na Středním východě. Měří přibližně 6,7 km, disponuje 18 jamkami a parem 72 a je vhodné pro golfisty všech úrovní. V těsné blízkosti se pak nachází hřiště Montgomerie Dubaj se slavnou 13. jamkou, jejíž plocha má tvar Spojených arabských emirátů, a největším greenem na světě, o rozloze až 5400 m2, což je asi 9 běžných greenů. V blízkosti 10 minut od obou hřišť se rozkládá luxusní resort One&Only Royal Mirage rozdělený do tří částí, nabízejících různé typy ubytování, a resort One&Only The Palm, který je situován na umělém poloostrově Palm Jumeirah.

Thajsko

Golfisté si v Thajsku mohou vybírat z více jak 300 různých hřišť. Mezi nejznámější thajské greeny patří 18jamkový Canyon Course, kterým je jedním ze dvou hřišť Blue Canyon Country Clubu na ostrově Phuket. Ten je vhodné navštívit od října do konce dubna. Hřiště mimo jiné nabízí možnost tréninku pod vedením certifikovaných učitelů pro všechny úrovně, od úplných začátečníků až po profesionály.

Pro hráče vyhledávající klidné ubytování jsou na ostrově vhodné luxusní vily spadající pod řetězec Anantara. Pro páry je pak ideální hotel Banyan Tree Phuket nabízející jak romantická zákoutí, tak aktivní vyžití.

Barbados

Na nejvýchodnějším ostrově Karibiku se v blízkosti luxusního resortu Sandy Lane nacházejí hned dvě 18jamková hřiště: Country Club a Green Monkey. Golfové vozíky obou hřišť jsou vybaveny GPS systémem, který ukazuje jak lokaci, tak i relativní vzdálenost od greenů a možných překážek. Systém také poskytuje tipy, jak nejlépe zahrát jamku. Nejmenším hřištěm v blízkosti resortu je slavná devítka The Old Nine s parem 36. Součástí resortu je luxusní ubytování v různých typech pokojů vhodných jak pro rodiny s dětmi, tak pro klienty vyhledávající relaxaci a sportovní zážitky.

Portugalsko Portugalsko patří díky dostupnosti, zázemí a příznivému klimatu, které umožňuje hru po celý rok, mezi oblíbené destinace evropských golfistů. Nejnavštěvovanější golfovou oblastí je Algarve, které nabízí až 42 možných rozložení hry na 9 a 18 jamkách v 35 golfových klubech. Právě v centru Algarve se nachází resort Tivoli Victoria, jenž kromě nespočtu možností golfového vyžití – až 10 hřišť ve vzdálenosti do 30 min – nabízí i hotelové pokoje s panoramatickým výhledem na green. Jedním z nich je golfové hřiště Oceanico Victoria. To je díky svému rovnému terénu vhodné pro golfisty všech handicapů.

0thajsko - blue canyon golf course