TRAVELNEWS.CZ

Svět Svět Thajsko: Převzetí moci armádou

Thajsko: Převzetí moci armádou

2.aa pga catalunya resort - stadium course - hole 11

Ministerstvo zahraničních věcí ČR v souvislosti s převzetím moci armádou a vyhlášením zákazu vycházení od 22:00 do 5:00 hod. naléhavě nabádá všechny cestující do Thajska, aby zákaz vycházení, stejně jako i případná další omezení, důsledně dodržovali. MZV nadále důrazně varuje před jakoukoliv účastí na všech typech masových shromáždění nebo demonstracích.

Po vyhlášení stanného práva dne 20. května 2014, vztahujícího se na celé území Thajska, převzala dne 22. května 2014 veškerou moc v zemi thajská armáda. Až do odvolání byl zaveden zákaz vycházení od 22:00 hod. do 05:00 hod.

Zákaz vycházení se nevztahuje na cestující z/na letiště. Ti však musí disponovat osobními doklady a letenkou či palubním lístkem. Na mnohých místech v zemi byla zřízena vojenská kontrolní stanoviště, díky nimž vznikají zejména v Bangkoku a přilehlých provinciích výrazná zpoždění v osobní dopravě. Provoz bangkocké nadzemní dráhy a metra je rovněž časově omezen, a proto jsou nyní tyto dopravní linky mimořádně přetíženy. MZV ČR proto doporučuje počítat s dostatečnou časovou rezervou, zejména při plánování cesty na letiště.

MZV ČR rovněž doporučuje před cestou do Thajska a během ní, aby se cestující více než kdy jindy informovali o aktuální situaci v zemi, a vyzývá k mimořádné opatrnosti během celého pobytu.

Cestujícím do Thajska i rezidentům doporučuje MZV ČR zvážit registraci v systému Dobrovolné registrace občanů ČR při cestách do zahraničí (http://drozd.mzv.cz). Tento systém je využíván pro komunikaci MZV s občany během výskytu mimořádných událostí, avšak neslouží k průběžnému předávání aktuálních informací, pokud mimořádná událost nenastala.