TRAVELNEWS.CZ

Svět Svět Rok po zrušení víz do Emirátů: Dvakrát více návštěvníků a pokles cen o 15 procent

Rok po zrušení víz do Emirátů: Dvakrát více návštěvníků a pokles cen o 15 procent

3w0kiiyoflehvsmeixcqxuk4pcemwxniu7xbyniyk7uw7vnm1ajfcmg0wn7twmq
dubai - emirates golf club faldo course

Spojené arabské emiráty jsou hitem letošní exotické dovolené. Češi do této destinace už téměř rok nepotřebují víza, cestují sem více než v předchozích letech a využívají nižších cen. Vyplývá to z prodejních statistik cestovní kanceláře FISCHER, která je na českém trhu lídrem pro dovolenou v Emirátech.

Spojené arabské emiráty jsou skokanem roku letošní exotické dovolené. Registrujeme meziroční nárůst prodejů o 56 procent a dobré prodeje na jarní a letní měsíce naznačují, že růst Emirátů bude pokračovat.

Meziročně také výrazně klesla průměrná cena dovolené v Emirátech - o 15 procent. Aktuálně u CK FISCHER činí 15 990 Kč (5* hotel, 7 nocí, se snídaní).

Nejprodávanějším emirátem je Ras Al Khaimah, následovaný Dubají, Fujairah a Abu Dhabí.

Za rostoucí oblibou Emirátů a nižší průměrnou cenou stojí několik faktorů:

1) Češi do této destinace už téměř rok nemusí platit víza (1 690 Kč/os., vč. dětí) a rodina s jedním dítětem tak automaticky ušetří přes pět tisíc korun. Jednodušší je také samotná procedura vstupu do země. Turisté už nemusí například podstupovat oční skenování a na cestě tak stráví méně času.

2) Letečtí přepravci se předhánějí v atraktivních nabídkách a tak pro cestovní kanceláře výrazně klesla i nákupní cena letenek do Emirátů.

3) Ceny dovolených také snižují samotní hoteliéři, kteří se potýkají s propadem zájmu u ruské klientely, a proto nabízejí českým cestovním kancelářím slevy. Z toho následně těží klienti.

Spojené arabské emiráty jsou pro Čechy celoroční destinací. I přes vyšší teploty sem v létě zamíří kvůli nižším „mimosezonním" cenám. Vyrážejí sem i rodiny s dětmi, které využívají zázemí dětských animačních klubů, bohaté nabídky all inclusive a možností doplňkových poznávacích výletů.

Jde také o zcela bezpečnou destinaci a „exotiku" za rohem – let do Dubaje zabere pouze šest hodin. Ze stejného důvodu se u CK FISCHER daří také letošní novince Ománu, který zachovává všechny benefity Emirátů, ale nabízí tradičnější a orientálnější atmosféru.