TRAVELNEWS.CZ

Svět Svět Mauritius Island Workshop Prague

Mauritius Island Workshop Prague

8021029958 a5a06aeb2f z
8021025253 7434a7c5be z
8021029159 1d8c30939b z

V Praze proběhlo v hotelu Augustine setkání a workshop, kde byly představeny krásy ostrovního státu v Indickém oceánu asi 900 km východně od Madagaskaru s tajemným názvem Mauritius.

Toto úžasné místo tvoří stejnojmenný ostrov vulkanického původu o rozloze 1 865 km² s pobřežím dlouhým 330 km, které je téměř kompletně obklopeno korálovým útesem, ostrov Rodrigues o rozloze 108 km² vzdálený 560 km severovýchodně od hlavního ostrova a několik menších ostrovů.

Toto příjemné setkání zorganizoval The Mauritius Tourism Promotion Authority a partneři:
Luxe Voyage, Mautourco, Emotions Destination Management ,Constance Hotels, One and Only Le St. Geran, Maritim Hotels, Luxe Resorts, Sofitel,,Burnas Beach Resort Co., Starwood Mauritius Hotels, Maradiva Resorts

Proč vyrazit na Mauricius?

Protože tento ostrov přitahuje turisty od pradávna. Nabízí pláže s jemným bílým i zlatým pískem, průzračnou vodu, zeleň pralesů, krátery a vodopády, exotické druhy ptactva či opice, pod vodou pak mnoho druhů ryb a korálů.

V historickém muzeu v Mahébourgu se lze poučit o historii Mauricia. Milovníci rostlin mohou navštívit botanickou zahradu Sir Seewoosagur Ramgoolam v Pamplemousses, kde byla také postavena první továrna na zpracování cukrové třtiny na ostrově.

Ve městě Moka se nacházejí dvě zajímavé historické stavby – La Réduit a Eureka – pečlivě zrekonstruované domy. Světový unikát nabízí i oblast Chamarel. Tento přírodní úkaz je vulkanického původu.