TRAVELNEWS.CZ

Svět Svět LOT bude létat do Prahy na noc

LOT bude létat do Prahy na noc

boeing 787 dreamliner pll lot
boeing 787 dreamliner pll lot

Už od začátku dubna budou mít klienti LOTu ještě více možností cestovat. Polský dopravce zavádí časně ranní let z Prahy do Varšavy a pozdně večerní zpáteční let. Nová frekvence bude obsluhována třikrát týdně. Pro ranní odlet bude letadlo LOT-u v uvedené dny zůstávat na pražském letišti přes noc.

Časné ranní lety z Prahy do Varšavy (LO 530) budou obsluhovány v pondělí, středu a pátek – nejdůležitější dny z pohledu cestujících, kteří létají hlavně služebně. Letadlo bude startovat z Letiště Václava Havla v 6:55, aby již v 8:15 přistálo na Chopinově letišti ve Varšavě.

Pozdně večerní lety z Varšavy do Prahy (LO 529) budou provozovány v neděli, úterý a čtvrtek. Letadlo odstartuje z Chopinova letiště ve 20:10 a přistane v Praze ve 21:30.

„S radostí oznamujeme zavedení nové frekvence linek z Prahy. Naše letadlo bude zůstávat na pražském letišti přes noc, což cestujícím umožní časně ranní odlet do Varšavy a přes Varšavu do mnoha destinací v Polsku a Evropě. Na druhou stranu pozdně večerní přílet do Prahy jim umožní maximálně využít čas strávený na cestách," říká Jiří Marek, výkonný ředitel obchodu a distribuce LOT, a dodává: „Česko je pro nás jedním z nejdůležitějších trhů v tak zvané nové Evropě. V roce 2014 jsme mezi Prahou a Varšavou přepravili rekordní počet 114,5 tisíce cestujících. Jde o 15% nárůst oproti předchozímu roku!"

„Další navýšení letů mezi Prahou a Varšavou velmi vítáme, cestujícím z Prahy to přinese širší možnosti využití spojů v síti destinací LOT," uvedla tisková mluvčí Letiště Praha Marika Janoušková a dodala: „Polská letecká společnost již v uplynulém roce navyšovala frekvence na svých linkách do Prahy. Nové lety přinesou v letní sezoně 2015 další navýšení kapacity o 11 500 sedaček."

Zavedení nových frekvencí umožní ještě efektivnější cestu do Varšavy a dalších destinací v Polsku a Evropě. Cestující, kteří odlétají z Prahy, získají díky jednomu krátkému přestupu na Chopinově letišti pohodlnou a ekonomickou alternativu při cestách třeba do Madridu nebo Moskvy. Mohou se také rychle dostat do nejdůležitějších destinací v Polsku, mimo jiné do Gdaňsku, Vratislavi nebo Krakova.

LOT neustále posiluje svoji pozici v Česku. Už nyní mají cestující k dispozici až čtyři lety do Varšavy denně, díky tomu se mohou s jedním krátkým přestupem dostat do více než 40 měst v Polsku, Evropě, Severní Americe a v Asii, a to v čase, který jim vyhovuje a je v souladu s tím, co preferují.

LOT na všech svých evropských linkách nabízí tři cestovní třídy: třídu LOT Economy, LOT Economy Plus a LOT Business Class. Zvláště nová třída LOT Economy Plus se setkává s čím dál větším uznáním cestujících – díky přednostnímu odbavení a nástupu do letadla, stejně jako jídlu na palubě, mohou využít některých předností business třídy za ekonomickou

cenu! Všichni, nezávisle na cestovní třídě, mohou využít mnoho produktů a služeb přizpůsobených individuálním potřebám – mohou si například objednat oblíbené jídlo, přepravu zavazadel navíc nebo využít palubní prodej duty-free. Díky tomu může LOT ušít cestu jako nejlepší oblek na míru každému cestujícímu.

Doplňkové služby mohou objednávat cestující s LOT-em také na palubách Dreamlineru. Na letech do New Yorku, Chicaga, Toronta a Pekingu nabízí LOT tři cestovní třídy – LOT Business Class se sedadly, která lze rozložit na plnohodnotné vodorovné lůžko, LOT Premium Class s větším osobním prostorem a bohatým menu a LOT Economy Class s pohodlnými sedadly a pestrou nabídkou jídel.

LOT zavedl také novinky v programu LOT dla Firm. V nové verzi je dostupný nový, výhodnější způsob načítání bodů za lety. Jejich počet nyní závisí na výši tarifu letenky, bez dodatečných poplatků.

LOT Polish Airlines

je moderní evropský dopravce, který přináší do regionu střední a východní Evropy dopravní spojení do více než 40 destinací ve světě, včetně Evropy, Severní Ameriky a Asie. Vysoká kvalita služeb a profesionalita posádek LOT-u byly mnohonásobně oceněny cenou pro nejlepší leteckou společnost ve střední a východní Evropě. LOT coby národní polský dopravce je moderní leteckou společností. Jako první v Evropě provozuje flotilu letadel nejnovější generace – Boeingů 787 Dreamliner. Od roku 2003 je LOT členem Star Alliance, jejíž síť spojení nabízí více než 21 900 letů denně na 1 328 letišť ve 195 zemích na celém světě.