TRAVELNEWS.CZ

Svět Svět Golf v ráji

Golf v ráji

1. golf nazionale rome

Dominikánská republika má díky svým zeměpisným podmínkám významný potenciál pro rozvoj golfového turismu. Ministerstvo cestovního ruchu (MITUR) zadalo Mezinárodní asociaci golfových cestovních kanceláří (IAGTO) realizaci výzkumu zaměřeného na golfový cestovní ruch. Cílem bylo analyzovat dopad golfové turistiky na destinaci a současně naplánovat marketingové aktivity na rok 2015 – 2016.

 

„Dominikánská republika má mnoho různorodých golfových hřišť, které nabízejí ideální podmínky pro mezinárodní propagaci. Jednou z charakteristik našich hřišť je, že máme 57 jamek v bezprostřední blízkosti moře, což hraní golfu zpestřuje,“ uvádí Magaly Toribio, marketingová poradkyně MITURu.

Podle oficiálních statistik přijelo v roce 2013 do země 102 500 golfových turistů, kteří zde celkově utratili dvě stě milionů dolarů. V letošním roce se očekává příjezd 125 000 golfových nadšenců.

Celkové globální prodeje golfových balíčků prodaných asociací IAGTO se za rok 2012 a 2013 zvýšily o 21.4 %. Magaly Toribio dále uvedla, že v letech 2015 a 2016 budou slavnostně otevřena tři nová golfová hřiště a rovněž vznikne
nová webová stránka zaměřená speciálně na golf, kde bude možné vyhledávat produkty, služby, informace a také přímo
provádět rezervace.

Plánem Ministerstva cestovního ruchu Dominikánské republiky je během příštích deseti let dosáhnout deseti milionů
zahraničních turistů. Z tohoto počtu by měli jeden milion tvořit golfisti