TRAVELNEWS.CZ

Svět Svět Etiopie: aktuální upozornění k cestám

Etiopie: aktuální upozornění k cestám

upload f2

Z důvodu probíhajícího občanského konfliktu se důrazně nedoporučuje cestovat do severní části regionů Amhara a Afar. Je zcela nemožné cestovat do regionu Tigraj. V nedávné době se objevily bezpečnostní etnicky nebo nábožensky motivované incidenty i v dalších městech a regionech.

Z důvodu probíhajícího občanského konfliktu se důrazně nedoporučuje cestovat do severní části regionů Amhara a Afar. Je zcela nemožné cestovat do regionu Tigraj. V nedávné době se objevily bezpečnostní etnicky nebo nábožensky motivované incidenty i v dalších městech a regionech. Při cestování do Etiopie se důrazně doporučuje dbát na zvýšenou opatrnost a omezit cesty do nestabilních oblastí a dále se vyhnout cestám do Somálského regionu, Gambelly a pohraničí Etiopie.

Tranzit na hlavním letišti Addis Abeba – Bole International je možný a bezpečný. Letiště funguje v běžném režimu, mezinárodní i vnitrostátní spoje jsou provozovány bez omezení.

Českým občanům se velmi doporučuje registrovat se v systému DROZD a zároveň informovat o místě svého pobytu v Etiopii emailem na:  Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript  společně s osobními údaji (jméno, příjmení, datum narození, číslo pasu, email a mobilní telefonní číslo).

V případě nouze lze kontaktovat pohotovostní linku Velvyslanectví: +251 911 222 401. V případě zhoršení bezpečnostní situace a při přerušení telefonického spojení a vypnutí internetu na delší dobu, se čeští občané mohou dostavit na Zastupitelský úřad ČR v Addis Abebě, který se nachází vedle nejvyšší budovy ve městě za hotelem Ethiopia. Na zastupitelském úřadě budou občanům sděleny informace o dalším postupu.