Styl Styl Kulturní události německého Porýní

Kulturní události německého Porýní

bfonnDo níže uvedených měst se lze dostat z Prahy a zpět sedm dní v týdnu rychle a levně prostřednictvím nízkorozpočtové letecké společnosti Germanwings, která je jednou z nejúspěšnějších ve své oblasti. Základny jsou strategicky rozmístěny na šesti významných německých letištích - Kolín nad Rýnem/Bonn, Stuttgart, Berlín, Schönefeld, Hamburk, Dortmund a Hannover.

BONN:

Art and Design for All The Victoria and Albert Museum
Výstavní a umělecká síň v Bonnu
18. listopadu 2011 – 15. dubna 2012

The Victoria and Albert Museum v Londýně je předním světovým muzeem umění a designu a zároveň nevyčerpatelným zdrojem inspirace, inovace a znalostí od svého založení v polovině 19. století do současnosti. Výstava „Umění a design pro všechny“ mapuje jeho bohatou historii. Čítá přibližně 400 velkolepých předmětů z klíčových sbírek muzea - v rozsahu půjčování exponátů jde o největší výstavu tohoto druhu ve své historii. Exponáty jsou doplněny o cenné kousky z Královské kolekce Berlínského muzea a Uměleckoprůmyslového muzea v Budapešti. Výstava se koná pod záštitou Jeho královské Výsosti Prince z Walesu.

Více informací na www.kah-bonn.de

KOLÍN NAD RÝNEM


Nádhera a sláva středověku
Muzeum Schnütgen
4. listopadu 2011 - 26. února 2012

Speciální výstava v muzeu Schnütgen podává ucelený přehled o vývoji středověkého umění v Kolíně nad Rýnem v průběhu více než 500 let - od románského období do gotiky a počátku renesance. Mezi exponáty jsou vzácné řezbářské práce ze slonoviny, mistrovská díla zlatníků, drahé textilie, deskové malby a mnoho dalších cenných artefaktů.

Více informací na www.cologne-tourism.com

CÁCHY


Rembrandtovo zrcadlení – mistrovské lepty
Suermondt-Ludwig-Museum
12. listopadu 2011 - 05. února 2012

Výstava představuje 54 Rembrandtových leptů a srovnává je s jejich negativy. Návštěvníkům tak nabízí nevšední pohled na Rembrandtovo dílo – v té podobě, jak jej viděl sám umělec. V mnoha případech získá dílo pouhým zrcadlovým odrazem zcela nový, nečekaný rozměr a přiblíží původní záměr autora lépe než výsledné dílo.

Více informací na www.suermondt-ludwig-museum.de

KOBLENEC


Modrá hodina
Mittelrhein Museum
12. listopadu 2011 - 4. března 2012

Modrá hodina je především základní poetický výraz pro čas soumraku mezi západem slunce a noční tmou a čas svítání těsně před východem slunce. Modrá barva je zároveň symbolem vzdálenosti a touhy. Téměř žádná barva nehraje ve výtvarném umění tak významnou roli jako modrá. Výstava v Mittelrhein muzeu mapuje užití této barvy v malířství, sochařství a grafice v proměnách času.


Více informací na www.mittelrhein-museum.de

anemecky roh vecer