Styl

Zámecké slavnosti připomenou šesté výročí otevření Zámku Svijany

0loucen 2016_mwecker__033V červnu před šesti lety se po dokončení kompletní rekonstrukce slavnostně otevřel léta zdevastovaný Zámek Svijany. Výročí si letos oblíbený výletní cíl připomene v neděli 26. června celodenními Zámeckými slavnostmi s bohatým programem, řadou zajímavých tradičních i netradičních stánků s občerstvením, pohádkovými prohlídkami zámku a nejrůznějšími atrakcemi pro děti.

Na Krétě bylo zemětřesení, v Itálii hořel hotel, v Šanghaji jsem se ztratila

stezkakorunamiAť otevřete novou knihu Haliny Pawlowské kdekoliv, rázem vás přenese na dovolenou plnou barevných zážitků a nečekaných postřehů. Zájezd snů je knížka povídek, ve kterých hraje hlavní roli cestování a konkrétní místa ve světě i u nás. A nenajdete v ní jen rady a nečekané pointy, ale i moudré postřehy a hodně optimismu a smíchu.

Pražský Prague Summer Festival nabídne začátkem června hvězdy Rise Against, Alt-J a The Offspring

ctp doksyrace_2014_01Začátkem června pražská metropole přivítá tři výjimečné koncerty světových hvězd v novém open air prostoru Power Station Holešovice v rámci Prague Summer Festivalu. Ve středu 8. 6. vystoupí američtí punk/hardcoroví velikáni Rise Against, o den později 9. 6. zahraje indie-rockové trio Alt-J a v neděli 12. 6. se mohou fanoušci těšit na legendární The Offspring.

Plánujete dovolenou v Chorvatsku? Dejte si pozor na tyto věci

12aaaCelý rok se těšíte na moment, kdy si odpočinete od stresu a rutiny běžných dní a užijete si zasloužené volno? Pak udělejte vše proto, abyste podchytili případná rizika a nic a nikdo vám vaši vysněnou dovolenou u moře nezkazil. Máte-li namířeno na rekreaci do Chorvatska, přečtěte si naše tipy, aby byl váš pobyt u Jaderského moře co nejpohodovější.

Výstava motýlů ve skleníku Fata Morgana o víkendu

0dskxslppymwu19mrairgzxqlzyhdwtermws arbzjx9wdyhjrnnu_-sgdslng3gjqqz7jaTradiční přehlídka křehké motýlí krásy v Botanické zahradě hl. m. Prahy se koná už jen do 22. května. Pro návštěvníky, kteří výstavu nestihli, mají organizátoři dobrou zprávu. Okřídlení krasavci totiž skleník Fata Morgana ještě po několik týdnů zdobit budou.

Nevzhledné „křečáky“ trápí 80 % populace – nebojte se jich a zjistěte jak na ně

nohyPéče o tělo je jedna z nejčastějších věcí, kterou lidé zanedbávají. Není divu. V životním shonu je občas těžké udržet krok i jen s pořádným čistěním zubů. Něčemu musíte věnovat pravidelnou péči, jinde se stačí čas od času objevit na kontrole u odborníka. Tak je tomu i s křečovými žilami – pravděpodobně se vám během života nějaké objeví, trápí totiž až čtyři pětiny populace. Je proto dobré vědět kam s problémem jít a co od lékaře čekat.

Chcete si vyzkoušet nezávislé cestování? Nasedněte do obytňáku a vydejte se vstříc novému dobrodružství!

websize plitvicka_jezeraČtyři zdi hotelového pokoje, snídaně formou bufetu a na večeři výběr ze dvou jídel. Klasická dovolená může být občas nuda. Co si to letos trošku ozvláštnit? Místo penzionu si zarezervujte obytňák, sbalte rodinu, chopte se volantu a vydejte se vstříc nezapomenutelným zážitkům. Že nevíte, jak začít? Nebojte se, poradíme vám, na co se před odjezdem připravit a co před samotnou cestou rozhodně nepodcenit!

Turistické koule – novinka roku 2022

basČeská značka ručně vyráběných a malovaných skleněných ozdob Koulier zahájila výrobu turistických koulí. Jedná se tak o další novinku letošního roku v podobě nového konceptu sběratelského suvenýru pro návštěvníky hradů, zámků a další turistických cílů. Tento suvenýr se může stát zdrojem opakované radosti návštěvníka.

Oblíbený festival růžových vín se vrací na Rašínovo nábřeží. Svá vína představí na 30 vinařů

0dskxslppymwu19mrairgzxqlzyhdwtermws arbzjx9wdyhjrnnu_-sgdslng3gjqqz7jaKolem 45 stánků, z toho více než 30 vinařů především z Moravy, degustace růžových vín a klaretů, gastronomie snoubící se s růžovým vínem, bohatý doprovodný program – takový bude jedenáctý ročník festivalu Růžový máj. Ten proběhne 22. května na pravém břehu Vltavy.

Strana 7 z 57