TRAVELNEWS.CZ

Styl

O víkendu ukáží makeři v Pražské tržnici, jak dobývají vesmír

la20manga20clubMaker Faire Prague, největší festival kreativity v ČR nabídne od soboty do neděle přátelskou tvůrčí atmosféru, vzdělání hrou i celou řadu zajímavých projektů domácích i zahraničních makerů. Letos také představí zónu Hardware startupů, či Vesmírnou zónu, která ukáže, že zaujetí vesmírem lze přetavit v reálné projekty i v relativně obyčejné dílně s běžně dostupnými prostředky.

Burácení motorů i hýření barev

ffsJiž posedmé se na střeše Obchodního centra Šestka sjedou veteráni ze všech koutů naší země. Do Ruzyně se vrací Classic Drive vol. 7, přehlídka historických automobilů vyrobených v 50. až 90. letech minulého století i takzvaných youngtimerů, vozů se stářím od 25 do 29 let se sběratelským potenciálem. Akce s jedinečným geniem loci díky těsné blízkosti letiště proběhne v sobotu 10. září od 12:00 do 18:00.

5 menších zajímavých vinobraní na Moravě i v Čechách

griesserhof sedlk_nKdyž se řekne vinobraní – hlavní svátek vína, mnozí si hned vybaví ta největší ve Znojmě, Mikulově nebo Mělníku. Po celé republice se ale koná mnoho menších vinobraní, která se za roky svého konání stala v mnoha ohledech zcela výjimečnými. Jejich návštěva otevírá nový rozměr oslavy vzniku nového ročníku moravského a českého vína.

Pozor na zakázané předměty v letecké dopravě. Jaký je rozdíl mezi příručním a odbaveným zavazadlem

y7emoh3rgwnwkv0btr0pxtg8oxgjwljbmcrqfbk5kn5wvefenlrvm1tu3bdnemm8qob1ymwČeká i vás v blízké době cesta letadlem, ať už za prací, nebo za dovolenou? Při cestování letadlem je třeba myslet nejen na to, co si s sebou na cestu do zahraničí zabalit, ale také na to, že je třeba při balení zavazadel myslet na zakázané předměty. Poradíme vám, jaké věci nesmí v případě cest letadlem do příručního a odbaveného zavazadla a podělíme se s vámi také o několik tipů, díky kterým bude cestování příjemnější.

Hradním skokanem je památka Martinice

0dskxslppymwu19mrairgzxqlzyhdwtermws arbzjx9wdyhjrnnu_-sgdslng3gjqqz7jaBěhem právě probíhajících prázdninových měsíců zadávají Češi do Seznam.cz Vyhledávání, které alespoň jednou měsíčně využije každý druhý Čech, často výrazy spojené s cestováním a trávením volného času. Vzhledem k rozvolnění protiepidemických cestovních pravidel vzrostla četnost hledaných dotazů na téma zahraniční dovolené v porovnání s loňským rokem o 23,4 %. Hodně lidí se zajímá i o tuzemské výlety.

Nezbytnost na cesty? Slušné chování!

0image002Cestování mnohdy bývá náročné – dlouhé cesty, změna prostředí, stresové situace, člověku se může snadno stát, že opomene v cestovním shonu dobré vychování. Aby se vám nestalo nějaké faux pas, zeptali jsme se expertky na etiketu Ivy Pluháčkové, na co si v zahraničí dávat pozor a jak si neušít z ostudy kabát.

Levné letenky lákají turisty poznávat Evropu, na co si dát pozor?

xj05rqy2tr39akvxmyiy6tz37gdcz6rqv3bhsmyiy7tpzkx0b2infka1il9sqzrlb82g11kLéto je před námi a většina lidí již přemýšlí, jakým způsobem a hlavně kde stráví svou dovolenou. Tradičně jsou hitem last minute zájezdy, mnoho turistů však preferuje dovolenou plánovat svépomocí a odděleně koupit letenky, zařídit ubytování a naplánovat vlastní program. Tomu nahrává i fakt, že mnoho aerolinek pravidelně dává do oběhu letenky, které lze pořídit doslova za pár set korun. Má to však pár háčků. Na co si tedy dát pozor?

Pro zprostředkování SCS má v ČR zřízenou koncesi a rozšířené podnikatelské pojištění celkem 23 cestovních kanceláří.

 

Spojenými cestovními službami jsou alespoň dvě různé služby cestovního ruchu zakoupené v cestovní kanceláři pro účely téže cesty, na jejichž poskytnutí jsou uzavřeny samostatné smlouvy s poskytovateli. Spotřebitel tak nakupuje na jednom prodejním místě (webových stránkách, prodejně) a v rámci jednoho rezervačního procesu (do 24 hod. od nakoupení první služby) rozdílné služby pro účely jednoho pobytu od různých poskytovatelů.

Česká cestovatelská platforma Smartguide získala stříbro na soutěži v Dubaji

nirwana bali indonesia 2Digitální průvodce Smartguide navázal na nedávné úspěchy v podobě dvou prvních míst na soutěžích turistických inovací ve Španělsku a Švýcarsku a zaznamenal další obrovský úspěch, tentokrát ve Spojených arabských emirátech. V době pandemie společnost vzrostla sedminásobně a svými ambicemi cílí na celosvětovou jedničku jako globální cestovatelská platforma. 

Strana 6 z 57