TRAVELNEWS.CZ

Styl

Svatomartinských vín bude nejvíce v historii!

0dskxslppymwu19mrairgzxqlzyhdwtermws arbzjx9wdyhjrnnu_-sgdslng3gjqqz7jaUž je jasno, ročník 2022 bude na Svatomartinská vína rekordní, když jich od 11.11. zamíří na trh cca 2,35 milionů lahví. Celkem se můžeme těšit na 304 vín od 74 vinařů a vinařských firem. O definitivním nabídce letošních Svatomartinských vín rozhodli v Centru Excelence ve Valticích profesionální degustátoři, kteří posuzovali, zda mají přihlášená vína odpovídající kvalitu, a mohou tak známku Svatomartinské 2022 používat.

V botanické zahradě v Troji začíná výstava dýní

0dskxslppymwu19mrairgzxqlzyhdwtermws arbzjx9wdyhjrnnu_-sgdslng3gjqqz7jaV pátek 14. října zahájí Botanická zahrada hl. m. Prahy tradiční výstavu dýní. Letošní ročník je inspirovaný kulturou Keltů. Na velké i malé návštěvníky čekají podzimní plody různých tvarů, barev i velikostí, uspořádané do působivých aranžmá. I tento rok se představí dýně Atlantic Giant, kterou botanické zahradě věnoval pěstitel Jan Staněk z Horních Bludovic. 

9. ročník Běh pro útulky s AKINU v Praze

y7emoh3rgwnwkv0btr0pxtg8oxgjwljbmcrqfbk5kn5wvefenlrvm1tu3bdnemm8qob1ymwPro ty, kteří o akci ještě neslyšeli a rádi by věděli, o co jde. Běhejme a pomáhejme útulkům je charitativní projekt, který pomáhá opuštěným zvířatům v útulcích po celé České republice. Za 8 let jsme pomohli 176 spolkům částkou 8 060 000 Kč.

Nové psí hřiště na Praha-Nedvězí

y7emoh3rgwnwkv0btr0pxtg8oxgjwljbmcrqfbk5kn5wvefenlrvm1tu3bdnemm8qob1ymwVíce než polovina obyvatel České republiky má v rodině alespoň jednoho čtyřnohého přítele, který má rád a zároveň i potřebuje pravidelný pohyb. Značka krmiva pro psy a kočky Purina proto přišla s nápadem vybudovat po České republice psí hřiště a dát tak chlupáčům i jejich páníčkům prostor pro aktivně strávený čas.

Češi svůj domácí komfort příliš omezovat nechtějí. Raději než topení omezí nákupy a zábavu

0dskxslppymwu19mrairgzxqlzyhdwtermws arbzjx9wdyhjrnnu_-sgdslng3gjqqz7jaNadcházející topná sezóna přinese v souvislosti s rekordním růstem cen energií znatelnou finanční zátěž pro mnoho domácností. Jen 6,5 % Čechů ale plánuje výrazněji snižovat obvyklou teplotu ve své domácnosti. Šetřit chtějí raději na nákupech a zábavě. Ukázal to aktuální průzkum.

O víkendu ukáží makeři v Pražské tržnici, jak dobývají vesmír

la20manga20clubMaker Faire Prague, největší festival kreativity v ČR nabídne od soboty do neděle přátelskou tvůrčí atmosféru, vzdělání hrou i celou řadu zajímavých projektů domácích i zahraničních makerů. Letos také představí zónu Hardware startupů, či Vesmírnou zónu, která ukáže, že zaujetí vesmírem lze přetavit v reálné projekty i v relativně obyčejné dílně s běžně dostupnými prostředky.

Burácení motorů i hýření barev

ffsJiž posedmé se na střeše Obchodního centra Šestka sjedou veteráni ze všech koutů naší země. Do Ruzyně se vrací Classic Drive vol. 7, přehlídka historických automobilů vyrobených v 50. až 90. letech minulého století i takzvaných youngtimerů, vozů se stářím od 25 do 29 let se sběratelským potenciálem. Akce s jedinečným geniem loci díky těsné blízkosti letiště proběhne v sobotu 10. září od 12:00 do 18:00.

5 menších zajímavých vinobraní na Moravě i v Čechách

griesserhof sedlk_nKdyž se řekne vinobraní – hlavní svátek vína, mnozí si hned vybaví ta největší ve Znojmě, Mikulově nebo Mělníku. Po celé republice se ale koná mnoho menších vinobraní, která se za roky svého konání stala v mnoha ohledech zcela výjimečnými. Jejich návštěva otevírá nový rozměr oslavy vzniku nového ročníku moravského a českého vína.

Pozor na zakázané předměty v letecké dopravě. Jaký je rozdíl mezi příručním a odbaveným zavazadlem

y7emoh3rgwnwkv0btr0pxtg8oxgjwljbmcrqfbk5kn5wvefenlrvm1tu3bdnemm8qob1ymwČeká i vás v blízké době cesta letadlem, ať už za prací, nebo za dovolenou? Při cestování letadlem je třeba myslet nejen na to, co si s sebou na cestu do zahraničí zabalit, ale také na to, že je třeba při balení zavazadel myslet na zakázané předměty. Poradíme vám, jaké věci nesmí v případě cest letadlem do příručního a odbaveného zavazadla a podělíme se s vámi také o několik tipů, díky kterým bude cestování příjemnější.

Strana 5 z 56