TRAVELNEWS.CZ

Evropa Evropa 3 způsoby jak si letos užít svátek zamilovaných, Valentýna

3 způsoby jak si letos užít svátek zamilovaných, Valentýna

ivan nehera_panorama_podorlicko

Večeře při svíčkách už pro vás ztrácí kouzlo a tak přemýšlíte, jak si nejzamilovanější den v roce udělat zase jedinečný? Naplánujte si na svatého Valentýna neobyčejné dobrodružství a uneste svou milovanou polovičku do hor. Tři způsoby pobytů, které mají jedno společné – Jižní Tyrolsko, jen pokaždé jinak. Nádherná krajina přímo vybízí k společnému rozjímání a odpočívání daleko od ostatních lidí, městského ruchu a povinností. Načerpejte energii a užívejte si relax v útulných a luxusních apartmánech nebo vyrazte do dechberoucí přírody kolem.  

Ptáte se proč jezdit do jiné země? Kdy
a kde jinde se zaměříte jen na svou drahou polovičku bez všech starostí a pracovních povinností? Odhoďte trable doma na chvíli za hlavu a užijte si společný čas daleko v přírodě. Pobyt několika dní v Jižním Tyrolsku bude odměnou nejen pro vás, ale zejména pro vaše milované.

1. Wellness a hluboce relaxační pobyt

Většina farem a statků ve sdružení Roter Hahn už dnes nabízí možnost wellness. Místní kraj se dokonce specializuje na odlišné a různé procedury. Typickou a zdraví blahodárnou léčebnou relaxací pro tuto oblast jsou Kneippovy léčebné metody. Je si můžete dopřát například na krásném statku Bacherhof, kde také najdete kouzelné romantické útočiště. Dalším bonusem návštěvy tohoto statku jsou snídaně, které každý den s láskou připravuje selka z regionálních potravin. Většina ovocných produktů na plném stole bude pocházet právě z této farmy, která se zaměřuje na pěstování ovoce bio kvality, bylinky a také Kneippovy procedury. I proto je dům obklopen krásnými relaxačními bazénky.

Ve Weidacherhofu se setkáte s rodinnou atmosférou, spoustou domácích dobrot a především s bylinnými vitálními koupeli. Během nich si vyměníte s drahou polovičkou několik zamilovaných slov a zároveň zregenerujete své tělo i mysl. Veškeré bylinky, které jsou součástí vitálních metod, pochází přímo z farmy nebo z jejího okolí.

2. Aktivní romantika na svazích a zasněžených stezkách

Teplé slunce se vám bude opírat do zad nebo vás příjemně pošimrá v obličeji. Zasněžená krajina vám odhalí své kouzlo a rázem si budete připadat jako v pohádce. Pokud jste rádi v pohybu, můžete vybírat hned z několika aktivit, které společně strávíte a zároveň si užijete mnoho zábavy. Vychutnejte si zimu ve všech podobách a prozkoumejte zasněžená okolí ať už v rámci pěší turistiky nebo na sněžnicích, na běžkách, při sjezdu na lyžích či na bruslích na zamrzlém jezeru, a nikdy není pozdě ani na pořádnou koulovačku. Úchvatný výhled se vám naskytne, když vyjedete lanovkou na vrcholky hor, odkud můžete pozorovat údolí a majestátní pohoří Alp či Dolomit.

3. Ochutnejte Jižní Tyrolsko

V Jižním Tyrolsku začíná den snídaní a to ne ledajakou. Nejen na Bacherhofu se vám dostane bohaté a výtečné snídaně. Farmy, které spadají pod sdružení Roter Hahn čerpají ze svých domácích surovin a tím mohou zaručit ráno perfektně připravené studené, ale i teplé jídlo. Taková pochoutka se skládá zejména z regionálních potravin, samozřejmostí je čerstvé pečivo, vlastní ovocné produkty, domácí mléčné a masné výrobky.

Vynikající gastronomické zážitky pokračují dál. Hostince s označením „Buschenschänken“ se vyznačují vlastní produkcí vína. V sítí statků Roter Hahn jich najdete 26. Naproti tomu 15 hostinců typu „Hofschänke“ zase vyniká kvalitním masem, které pochází přímo z farmy, kde je později i servírováno. Zde určitě nevynechejte vydatný oběd nebo večeři. Navíc v zimním období mají hospodářky čas a nabízí plno kurzů a workshopů, kde se učí tradiční jihotyrolské kuchyni. 

Každý si 14. února přijde na své, a tak na letošní Valentýn určitě nikdy nezapomenete. Dobrou chuť a šťastnou zamilovanou cestu přeje Roter Hahn.