TRAVELNEWS.CZ

Čechy a Slovensko Čechy a Slovensko Vila Tugendhat se v březnu opět otevírá

Vila Tugendhat se v březnu opět otevírá

atugendhat
Šumava Plzeňsko Západočeské lázně Severozápadní Čechy Praha Střední Čechy Českolipsko a Jizerské hory Český ráj Jižní Čechy Krkonoše a Podkrkonoší Vysočina Královehradecko Východní Čechy Jižní Morava Střední Morava a Jeseníky Východní Morava Severní Morava a Slezko  

Stavbaři a odborníci na památkovou péči završují restaurátorské práce ve vile Tugendhat, které začali na začátku roku 2010. Současná památková obnova vily byla největším stavebním zásahem v historii této moderní architektonické památky, zapsané na seznam památek UNESCO.

Stavbaři se pod dohledem památkářů snažili pracovat tak, aby zachovali co nejvíc z původních materiálů a použili i stejné technologie.

Současně bude vytvořena také publikace o vile a její rekonstrukci s fotografiemi Davida Židlického. Ten postup památkové obnovy zaznamenával a fotografie z každého měsíce prací zveřejňuje na oficiálních stránkách vily.

Vila Tugendhat by se měla turistům a příznivcům moderní architektury otevřít 3. března 2012. Od ledna by měl být zároveň spuštěn rezervační systém pro vstup do této významné moravské památky. Na návštěvníky čekají i novinky jako je prodejna odborné literatury, badatelna i nové návštěvní trasy, například v technickém podlaží objektu.

zdroj: Czech Tourism