TRAVELNEWS.CZ

Čechy a Slovensko Čechy a Slovensko TIP NA NEVŠEDNÍ ADVENTNÍ VÝLET: Dopřejte si speciální zážitek v pivovarech Plzeňský Prazdroj a Gambrinus – sami či s partou přátel

TIP NA NEVŠEDNÍ ADVENTNÍ VÝLET: Dopřejte si speciální zážitek v pivovarech Plzeňský Prazdroj a Gambrinus – sami či s partou přátel

esk20krumlov20osvobozen20120nahled

Chcete-li si na chvíli odpočinout od záplavy vánočních světýlek, přeplněných adventních trhů a sladké chuti cukroví či svařeného vína, vydejte se na prohlídku plzeňských pivovarů! Důvěrně se seznámit se světoznámou legendou, pivem Pilsner Urquell, můžete v Pivovaru Plzeňský Prazdroj, kde je pro skupiny přátel nebo kolegů připravena i unikátní týmová hra Cesta pivovarského tovaryše.

Na nově otevřenou návštěvnickou trasu láká Pivovar Gambrinus.

Pivovar Plzeňský Prazdroj je nejen moderním pivovarem, patří zároveň mezi vzácné industriální památky evropského významu. Během prohlídky pivovaru projdete všemi klíčovými místy, včetně samotného srdce pivovaru – historické a současné varny nebo moderní stáčírny. Ve smyslové expozici můžete ochutnat suroviny, ze kterých se slavný ležák vyrábí. Panoramatické kino povypráví pozoruhodný příběh úspěchu piva Pilsner Urquell, expozice Lidé Pilsner Urquell přiblíží jeho nedílnou součást, zdejší zaměstnance.

A na závěr samozřejmě nesmí chybět ochutnávka piva! K vítanému osvěžení vás dovede labyrint ručně tesaných ležáckých sklepů, které se rozšiřovaly spolu s pivovarem a měří neuvěřitelných 9 kilometrů. Nachází se zde dubové spilečné kádě a ležácké sudy, z nichž starší 18 let ochutnají nefiltrované a nepasterizované pivo Pilsner Urquell.

A co takhle dopřát si v čase firemních vánočních večírků nezapomenutelný teambuilding?! Program Cesta pivovarského tovaryše vás přenese do 20. století, navštívíte autentická místa, kde se před 175 lety zrodil proslulý spodně kvašený ležák Pilsner Urquell a kde jeho příběh dodnes pokračuje. Na vlastní kůži si vyzkoušíte tradiční pivovarská řemesla a proměníte se v ledaře, bednáře, sladovníky, výčepní nebo sklepmistry. Odměnou účastníkům je nefiltrovaný Pilsner Urquell přímo z ležáckého dubového sudu.

Nová prohlídková trasa v Pivovaru Gambrinus začíná malou uvítací ochutnávkou, po níž se vydáte do historické i současné varny Gambrinusu, do jedinečně zachovalé rozkvasné spilky, kde zjistíte, jak pivo kvasilo v minulosti. U cylindrokonických tanků naopak objevíte, jak kvasí pivo dnes pomocí nejnovějších technologií, a ochutnáte ještě zrající pivo. Na závěr prohlídky se vrátíte do historické varny z roku 1869, kde vás čeká škola čepování piva pod vedením zkušeného výčepního. Dozvíte se více o zásadách správné péče o pivo, různých druzích čepování a ochutnáte nepasterizovaná a nefiltrovaná piva Gambrinus a aktuální pivo z Volby sládků Plzeňského Prazdroje. Případní dobrovolníci si také mohou čepování pod odborným dohledem vyzkoušet.

Pivovary Gambrinus a Plzeňský Prazdroj jsou pro návštěvníky otevřeny od října do března každý den od 8 do 17 hod., na Silvestra 31. 12. od 8 do 15 hod., 23. – 26. 12. a 1. 1. je zavřeno.

Více informací a rezervace vstupenek na www.prazdrojvisit.eu