Čechy a Slovensko Čechy a Slovensko Série nočních dobrodružství na Stezce korunami stromů Krkonoše

Série nočních dobrodružství na Stezce korunami stromů Krkonoše

ideri

Kromě trampů není mnoho lidí, kteří by mohli říci, že zažili zimní noční les. Přitom je právě noční les místo plné tajemna a specifického života, který stojí za to prozkoumat. Nejlépe po boku zkušeného průvodce, který vám během noční prohlídky Stezky korunami stromů v Krkonoších vše vysvětlí. Série šesti nočních prohlídek startuje ve středu 6. února s opakováním každý další týden. Prohlídka je vedená hravou formou a vhodná pro děti.

„Noční prohlídky měly u návštěvníků v minulém roce velký úspěch, rozhodli jsme se je proto letos v období jarních prázdnin zopakovat. Lidé oceňují unikátnost zážitku a také odborný výklad průvodce. Dozví se mnoho zajímavostí o nočním lese i zvířatech. Prohlídky jsou navíc vedené hravou formou, takže se hodí i pro děti," říká Marie Jarkovská, ředitelka Stezky korunami stromů Krkonoše. První letošní noční prohlídka proběhne ve středu 6. února od 17.30. Následovat bude dalších pět termínů vždy následující týden. Kompletní seznam termínů nočních prohlídek mohou zájemci najít na webových stránkách Stezky korunami stromů.

„Lidé oceňují unikátnost zážitku a také odborný výklad průvodce. Dozví se mnoho zajímavostí o nočním lese i zvířatech. Prohlídky jsou navíc vedené hravou formou, takže se hodí i pro děti."

„Doporučujeme návštěvníkům s objednáním vstupenek na našem e-shopu nemeškat. Kapacita těchto prohlídek je totiž omezená," říká Zdeněk Pop, marketingový ředitel Stezky korunami stromů Krkonoše.

Noční prohlídky nabízí unikátní zkušenost z nočního lesa

Návštěvníci poznávají zvířata podle očí, srsti a zvuků

Prohlídky jsou vedené hravou formou a jsou uzpůsobené i dětem Vstupenky na noční prohlídky je nutné objednat na e-shopu.

Stezka korunami stromů Krkonoše

Za první rok své existence se s více jak 330 tisíci návštěvníky zařadila mezi nejnavštěvovanější atrakce severních a východních Čech. Její oblíbenost se projevila i v podobě absolutního vítězství v soutěži DestinaCZe 2018 o nejoblíbenější atrakci v České republice pořádanou agenturou CzechTourism. Stezka je unikátní svou podzemní jeskyní s edukační expozicí o půdě a během procházky návštěvníci vystoupají z podzemí až do výšky téměř 43 metrů, navíc je bezbariérová po celé své délce.