TRAVELNEWS.CZ

Čechy a Slovensko Čechy a Slovensko Nejmódnější česká města

Nejmódnější česká města

01afashionČeské módní editory už nejspíš nic ze zaběhlých kolejí nevyvede, všechno už viděli a nic je nepřekvapí, ale teď je tu výsledek, který by nikdo nečekal - Ostrava vyškrtla Prahu z české módní mapy.

Na základě údajů společnosti Fashion Days, předního nákupního portálu nabízejícího zboží předních světových značek s výraznou slevou, je pořadí nejmódnějších měst v České republice následující:

1. Ostrava

2. Praha

3. České Budějovice

4. Plzeň

5. Brno

Šokující zjištění jsou založena na poměru online nákupní aktivity a počtu obyvatel daného města. Fashion Days se také ptala svých 34 000 fanoušků, jaká města jsou podle nich nejvíce módní, a toto jsou výsledky:

1. Praha

2. Ostrava

3. Brno

4. Olomouc

5. Plzeň

Fanoušci asi budou hodně překvapeni, až výsledky uvidí. Ale není se zřejmě čemu divit. Když vezmeme v úvahu, kde vyrostly nejkrásnější české ženy jako např. Petra Němcová nebo Simona Krainová, dává to smysl, neboť obě se narodily rozhodně blíže k Ostravě než k hlavnímu městu.

Štěpánka Vílová, ředitelka Fashion Days pro Českou republiku, okomentovala výsledky takto: 

Módní trendy se neustále mění, různými způsoby a také na různých místech. Změny se netýkají jen ročních období, ale je možné vysledovat i změny trendů mezi jednotlivými měsíci, které někdy mohou být vyvolané třeba médii – např. pokud se v krásných šatech objeví známá hvězda na červeném koberci.“

Výsledky nám odhalily i 5 nejmódnějších měst na Slovensku, mezi něž patří:

1. Trvana

2. Bratislava

3. Nitra

4. Žilina

5. Košice

A i tady platí, že hlavní město bylo odsunuto ze svého trůnu, v tomto případě Trvanou, na paty jim pak šlape Nitra.

01afashion