TRAVELNEWS.CZ

Čechy a Slovensko Čechy a Slovensko Najděte poklad v pražských zahradách

Najděte poklad v pražských zahradách

mirimport-2009-09-28-193413-f7c8dd62-ac54-11de-8aff-001a64a218ceMáte slabost pro procházky zimní Prahou a toužíte objevit neznámá místa? Dřímá ve vás detektivní duch a rádi luštíte záhady? Tak přesně pro vás je tu geocachingová soutěž Magistrátu hlavního města Prahy „Odhalte tajemství pražských zahrad“. Stačí navštívit šest pražských zahrad, nalézt ukrytou schránku, správně odpovědět na soutěžní otázku a můžete vyhrát třeba roční vstupné do Zoo pro celou rodinu. Soutěž potrvá až do 29. února. 2012.

Souřadnice pokladu, GPS navigace a jeden zapálený kačer. Jen to je potřeba k zapojení se do hry, jejíž popularita v Česku enormně stoupá. Kačerem se v tomto případě samozřejmě nemyslí divoký opeřenec, ale příznivec geocachingu, hry, ve které se podle GPS souřadnic nebo nápovědy na internetu hledají schránky s pokladem, tzv. kešky.

V geocachingové soutěži „Odhalte tajemství pražských zahrad“ jsou kešky se soutěžními otázkami ukryté v několika pražských zahradách a zúčastnit se jí může každý, kdo má rád dobrodružství a soutěžního ducha.

Kdo tedy touží tajemství pražských zahrad skutečně odhalit, musí navštívit šest míst: zahrady Břevnovského kláštera, Havlíčkovy sady, zahrady Kinských, Kaizlovy sady, Gočárovy domy v Zoo Praha nebo se (ne)ztratit v zahradě Ztracenka. Všechna tato místa v minulosti chátrala a byla obnovena za pomoci evropských fondů.

Kdo správně odpoví na všech šest otázek a zašle odpovědi na email Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript , postoupí do slosování, které proběhne na začátku března. Výherci se mohou těšit na spoustu zajímavých cen, například čtyři roční vstupenky do Zoo Praha, poukázky na brunch ve Freestyle Parku Modřany nebo lístky do prestižních pražských divadel.

Více informací získáte na www.praha.eu, www.oppk.cz, nebo www.oppa.cz.

Zdroj: CzechTourism
svatovitsky-poklad1