Čechy a Slovensko Čechy a Slovensko Na Karlštejn můžete i v zimě

Na Karlštejn můžete i v zimě

Šumava Plzeňsko Západočeské lázně Severozápadní Čechy Praha Střední Čechy Českolipsko a Jizerské hory Český ráj Jižní Čechy Krkonoše a Podkrkonoší Vysočina Královehradecko Východní Čechy Jižní Morava Střední Morava a Jeseníky Východní Morava Severní Morava a Slezko  

95449728Hrad Karlštejn můžete navštívit i v zimním období, kdy je většina českých hradů a zámku uzavřena. Karlštejn je v tomto období otevřen od 25. prosince až do 8. ledna a to denně od 10.00 do 15.00 hodin. Jediným dnem, kdy je v tomto období hrad uzavřen je pondělí 2. ledna 2012.

 

Kromě prohlídek vánočně vyzdobeného hradu je možné na nádvoří ochutnat také vánoční svařák či punč, vyrazit si vlastní minci u mistra pregéře, nebo zajít na některý z připravovaných vánočních koncertů. Novou sezónu pak Karlštejn zahájí od února 2012, kdy bude hrad otevřen pouze o víkendech a dále pak od března denně kromě pondělí.

Karlštejn - za mistrem Theodorikem i Otcem ...

Můžete prozkoumat české korunovační klenoty, sbírku svatých relikvií či prožít svůj Den na Karlštejně. Hrad Karlštejn je v roce 2011 zpřístupněn v letním i zimním období dle uvedené otevírací doby. Druhý návštěvní okruh s Kaplí sv. Kříže je otevřen od 1. 5. 2011 do 6. 11. 2011.

Hradní stezka Burgenstrasse vás zavede ...

Od roku 1994 může turista v České republice zavítat na Hradní stezku neboli Burgenstrasse, která má svůj začátek v Německu a v dubnu roku 2009 oslavila své 55leté jubileum. Trasa české části Hradní stezky/Burgenstrasse vede od německých hranic přes Karlovarský kraj do Prahy a zahrnuje čtrnáct nádherných hradů ...

Muzeum betlémů Karlštejn

V muzeu si můžete prohlédnout kolekci starých českých betlémů vyřezávaných ze dřeva, ale je možné vidět i betlémy z raritních materiálů jako např. cukr nebo chleba.

Naučná stezka a cyklostezka Po stopách ...

Součástí nově budované cyklostezky Po stopách českých králů na Berounsku, která spojuje Beroun s hrady Točník, Karlštejn a Nižbor, je i nová stejnojmenná naučná stezka, která informuje o historii těžby vápence, vzácných zvířatech nebo o zkamenělinách spojených s osobou badatele Joachima Barrande.

 

Zdroj: CzechTourism

 

mirimport-2009-12-08-223520-2988022e-e441-11de-b377-001a64a218ce