TRAVELNEWS.CZ

Čechy a Slovensko Čechy a Slovensko Jak na Nový rok, tak po celý rok

Jak na Nový rok, tak po celý rok

ds draci-lodeŘíká se, že jak na Nový rok, tak po celý rok. Pokud ještě nevíte, co s volným časem první den nového roku, inspirujte se našimi tipy, vždyť Nový rok si lze užít příjemněji, než jen s mokrým hadrem na hlavě.

Vydejte se na novoroční procházku, chopte se vesel, užijte si prohlídku zámku nebo zoologické zahrady. Proč nezkusit na Nový rok něco neobvyklého? Zajímavou akcí je již 5. ročník novoroční projížďky na dračí lodi, která je otevřena všem od 9 do 99 let. Čeká vás plavba přes Smíchovskou plavební komoru, kolem pilířů Karlova mostu a poté do laguny staroměstských mlýnů.

Velmi oblíbené jsou turistické novoroční výšlapy. Se stejně naladěnými lidmi můžete, tak jako každý rok můžete pokořit Ještěd, Černou Studnici, Říp nebo Lovoš a mezi tradiční cíle společných novoročních výletů patří také rozhledny. Letos se můžete připojit k výstupu na Štěpánku nebo Andrlův Chlum.

Pokud dáváte přednost pohodovějšímu výletu projeďte se po historické úzkorozchodné řepařské trati. Vláček na Nový rok vyrazí na trasu Kolín - Sendražice - Výrovna - Na Mlejnku a zpět. Milým a příjemným vykročením do nového roku může být novoroční neděle strávená prohlídkou zámku. V Dětenicích bude od 10 do 16 hodin otevřen nejen zámek, ale také středověká krčma a pivovar, kde můžete ochutnat například dětenické pivo lásky. Hradní kapli státního hradu Švihov zase rozezní středověké vánoční písně, které tu v 15 hodin zahraje soubor středověké hudby Milvus.

Tradiční novoroční výstup na hrad Helfštýn organizuje správa hradu více jak tři desetiletí. Od 8 do 15 hodin si tak můžete památku naposledy prohlédnout. Po akci totiž hrad nadobro uzavře své brány, aby je otevřel až v březnu. V plzeňské zoologické zahradě připravili na Nový rok pro své návštěvníky tradiční bonusovou akci, při které můžete za zvířátky za levnější vstupné. Do zoo v Děčíně s unikátní expozicí Rajských ostrovů budete mít na Nový rok vstup zcela zdarma.

Zdroj: CzechTourism

0aanarodni park ceske svycarsko-99e