Čechy a Slovensko Čechy a Slovensko Horská střediska se připravují na letní sezónu

Horská střediska se připravují na letní sezónu

c oetscher_weinfranz.at

Hory opět ožívají a skiareály se připravují na zahájení letní sezóny. Lanová dráha na Medvědín se ve Špindlerově Mlýně poprvé rozjede v sobotu 15. května 2021, v provozu pak bude všechny další víkendy. Ve stejný den se spustí i provoz sedačkové lanovky Skalka na Ještědu. Oba skiareály nabídnou široké spektrum aktivit pro dospělé i děti, atraktivní program a možnost výhodného on-line nákupu jízdenek či jiných služeb předem z pohodlí domova. Samozřejmostí jsou bezpečnostní a hygienická opatření.

Dáváte přednost aktivní dovolené na čerstvém vzduchu a milujete hory? Vyrazte s rodinou nebo přáteli třeba do Špindlerova Mlýna. V největším krkonošském středisku startuje letní sezóna už v sobotu 15. května. Prozatím bude k dispozici víkendový provoz lanovky na Medvědín, která bude jezdit v půlhodinových intervalech s polední přestávkou od 9 do 17 hodin. Medvědín je výchozím bodem mnoha turistických túr a výletů a nabízí nádherné výhledy na hřebeny hor. Už tento víkend budou k dispozici i elektrokola které budou u dolní stanice lanovky.

Své dveře zákazníkům otevřou i restaurační okénka a s ohledem na nařízení vlády následně i zahrádky. K dispozici budou i obchody Spindl Motion. „Přestože se situace ohledně epidemie zlepšuje, zůstáváme i nadále ostražití. Lanovku budeme průběžně dezinfikovat, u obchodů i restaurací nebudou chybět dezinfekční gely a pro zajištění co nejvyšší úrovně ochrany budeme upřednostňovat bezhotovostní platby. Návštěvníkům doporučujeme nakupovat také jízdenky na lanovku předem online, a to prostřednictvím našeho věrnostního programu Gopass.cz. Jízdenky a další služby zde budou navíc levnější než na pokladně v areálu,“ uvedl ředitel Skiareálu Špindlerův Mlýn René Hroneš. Možnost on-line nákupu vybraných jízdenek na lanovku prostřednictvím programu GOPASS, který v rámci celé skupiny Tatry Mountain Resorts čítá již přes 1,5 milionu aktivních uživatelů, nabízí letos nově i Skiareál Ještěd. Pro letní sezónu bude v on-line nabídce zpáteční a jednodenní jízdné. V sobotu se na Ještědu poprvé v rámci letní sezóny rozjede Lanová dráha Skalka a do začátku letních prázdnin bude návštěvníky vozit ve víkendovém režimu. Provozní doba od 9 do 17 hodin s půlhodinovými intervaly a polední přestávkou zůstává stejná jako loni.

„Jsme rádi, že v polovině května můžeme konečně přivítat první jarní návštěvníky. Věřím, že lidé využijí možnost strávit svůj volný čas v krásné přírodě pod Ještědem a najdou si k nám cestu za rodinným výletem nebo sportovním zážitkem,“ sdělil ředitel Skiareálu Ještěd Jakub Hanuš s tím, že v současnosti skiareál pracuje na přípravách zdejšího JEŠTĚD Bikeparku, kde probíhají úpravy trailů a instalace dřevěných překážek. Oblíbený sportovní areál s dlouhou tradicí a závodní historií nabídne čtyři sjezdové tratě všech obtížností a první jezdce přivítá rovněž nadcházející víkend. Svůj výlet na Ještěd si můžete zpestřit i jízdou na terénní koloběžce a za návštěvu určitě stojí i nový Food Truck u výstupní stanice lanovky s panoramatickým výhledem na vysílač Ještěd a město Liberec.

TIP: Lanovky k ubytování zdarma!

Jakmile vláda rozhodne o znovuotevření hotelů, nabídne Skiareál Špindlerův Mlýn i Skiareál Ještěd za ubytování v partnerských hotelech zpáteční jízdenky na lanovky zcela zdarma. Střediska tak pomáhají lokálním partnerům pomocí společného produktu znovu nastartovat podnikání v oblasti cestovního ruchu. Ubytování lze rezervovat již nyní.