TRAVELNEWS.CZ

Čechy a Slovensko Čechy a Slovensko

Čechy a Slovensko

Ut fames Duis nibh arcu pede elit nibh at risus tempus. Nulla semper ac nec sit massa In Curabitur id risus sit. Non ante gravida eros quis justo sed nonummy et Donec et. Hendrerit velit orci sagittis eu Aenean pharetra faucibus eu laoreet nunc. Tincidunt nulla a Nulla eu convallis scelerisque sociis nulla interdum et. Cursus senectus aliquet pretium at tristique hac ullamcorper adipiscing et Donec. Enim montes parturient.

Skiareál ve Špindlerově Mlýně nabídne o víkendu více než 19 kilometrů sjezdovek

x4mj06vb19eamz87kh0adgrlvhgvgr-qib dctvyf6avlrbc0ruehpdhwkmcu2bvmd9yyycDíky mrazivému počasí jede zasněžovací systém ve Špindlerově Mlýně na plné obrátky, skiareál tak v nejbližších dnech otevře další sjezdovky. Již ve středu nabídne středisko večerní lyžování na Hromovce, od čtvrtka budou v provozu i červené svahy. Návštěvníci se mohou těšit na zvýhodněné skipasy, minimální fronty u lanovek nebo na unikátní Špindlerovské ledárium.

Tradiční únorový Svatební veletrh v hotelu Diplomat

1230166Plánujete vy nebo někdo z vašich blízkých svatbu? Přijďte pro inspiraci a užitečné rady na tradiční Svatební veletrh, kde naleznete veškerý sortiment, který je potřebný pro váš nezapomenutelný den. Akci bude již pošestnácté hostit Diplomat Hotel Prague v Dejvicích, a to v pátek 5. a sobotu 6. února 2016. Díky velkému počtu vystavovatelů na jednom místě ušetříte mnoho času, nervů a v rámci exkluzivních nabídek od partnerských firem uspoříte i v rozpočtu.

Nejošklivější architektura Prahy

 foto_archiv nd_Co spojuje budovu bývalého Federálního shromáždění poblíž Václavského náměstí, hotel Pyramida na Břevnově, dispečink Dopravního podniku na Vinohradech nebo Žižkovský vysílač? Tyto stavby, které vznikly převážně v období tzv. normalizace, se opakovaně objevují v žebříčcích a hodnoceních veřejnosti jako ty „nejošklivější" v Praze. Část odborné veřejnosti, architekti či umělci však objevují v těchto budovách na první pohled opomíjené kvality a s hodnoceními nesouhlasí. Platforma Scholastika, která se v roce 2016 stane vyšší odbornou školou, uskuteční během podzimu cyklus komentovaných prohlídek po vybraných budovách a nabídne tak veřejnosti odlišný pohled na „nejošklivější" architekturu Prahy.

Kláštery v Českém Krumlově se poprvé v historii otevřely návštěvníkům

m8la6xadbtwhgdftoj0yjeinhgmc5k26uhuqbpc 1mnufytsyihoxqjfcmg0a37t8fekef8Rozsáhlý soubor klášterních budov v Českém Krumlově slavnostně otevřel své brány v pátek 11. prosince zástupcům realizačních týmů, vedení města a dalším hostům. Veřejnosti je unikátní trojklášteří, které se rozprostírá na ploše severního meandru řeky Vltavy, s kompletními expozicemi přístupné od soboty 12. prosince.

Na Staroměstském náměstí bude k vidění největší vánoční sbírka dobových pohlednic Josefa Lady

infkmed-mjk6498niabfv-ccy3ilmd5fycblvjvtu8e-aiwx16sbhq3gf6qz7ko2fpgvwoiKuriózní předměty, osobnosti s rekordními dovednostmi a originálně pojaté Vánoce – na to se mohou těšit návštěvníci Staroměstského náměstí už toto pondělí 14. prosince. K vidění bude také 2 539 dobových vánočních pohlednic Josefa Lady! Show Muzea rekordů a kuriozit z Pelhřimova pro malé i velké začne v centru Prahy v 16 hodin.

Strana 81 z 107