TRAVELNEWS.CZ

Čechy a Slovensko

Čechy a Slovensko

V Tatrách je otevřeno 23 sjezdovek a 19 kilometrů tratí

asaV tatranských lyžařských střediscích panuje pravá zimní nálada. Po vydatném sněžení připadlo ve Vysokých Tatrách až 30 cm přírodního sněhu. Na horách vládne slunečné počasí, pro lyžaře je otevřeno 23 sjezdovek na 19 kilometrech tratí. Na Skalnatém plese dokonce vyrostli čtyři mega sněhuláci, kteří jsou opět i tuto zimu milou atrakcí nejen pro malé návštěvníky. Vyfotit se s nimi a odnést si vzpomínku zpod Lomnického štítu mohou všichni výletníci, kteří zavítají k výstupní stanici 15 místní kabinkové lanovky na Skalnatém plese.

Změřte si čas na sjezdovce! Vysoké Tatry nabízejí novou arénu s časomírou i slalomovou trať

start2 audi ski arenaV horském středisku v Tatranské Lomnici si mohou lyžaři změřit čas své jízdy díky zbrusu nové Audi Ski Aréně. Bezplatná služba slalomových branek s časomírou je vhodná pro širokou veřejnost, která si chce vyzkoušet průjezd brankami a přiblížit se zážitku špičkového světového závodu. Dojezdová část tohoto typu arény, ale s jinými velikostními rozměry, bude součástí Světového poháru žen 5. a 6. března v lyžařském středisku Jasná Nízké Tatry.

Ski areál Razula: ze sjezdovky rovnou do bazénu. Nebo na frgál.

spa hotel lanterna1Nejen lyžování, ale také koupání v termálních bazénech, saunování nebo vynikající valašské speciality v čele s čerstvými frgály přímo u sjezdovky – to vše slibuje návštěva Ski areálu Razula ve Velkých Karlovicích v Beskydech. Díky ochlazení a sněžení se do Beskyd vrátila ta pravá zima, sněhové podmínky jsou výborné a Razula chystá i řadu zajímavých akcí, mj. dětské závody O pohár strašidýlka Razuláka, Maškarní lyžovačku nebo neobvyklý noční závod na běžkách Noční stopa Valachy.

Začala nám zima: novinky z lyžařských středisek v Orlických horách a Podorlicku

image001Po prosincovém jaru začala konečně pořádná zima, Orlické hory hlásí skvělé podmínky pro lyžování, skiareály jsou v provozu a přináší opět řadu novinek. Za parádní lyžovačkou můžete vyrazit jak do vyhlášených lyžařských středisek jako jsou Říčky, Deštné nebo Skiresort Buková hora, tak do menších rodinných areálů, mezi které patří například Skiareál Hartman v Olešnici v Orl.h., Zdobnice nebo České Petrovice. Skvěle si zalyžujete ale také v podhůří například na Pekláku v České Třebové, kde vám zázemí města nabízí další možnosti od aktivního vyžití až po kulturní zážitky.

Skiareál ve Špindlerově Mlýně nabídne o víkendu více než 19 kilometrů sjezdovek

x4mj06vb19eamz87kh0adgrlvhgvgr-qib dctvyf6avlrbc0ruehpdhwkmcu2bvmd9yyycDíky mrazivému počasí jede zasněžovací systém ve Špindlerově Mlýně na plné obrátky, skiareál tak v nejbližších dnech otevře další sjezdovky. Již ve středu nabídne středisko večerní lyžování na Hromovce, od čtvrtka budou v provozu i červené svahy. Návštěvníci se mohou těšit na zvýhodněné skipasy, minimální fronty u lanovek nebo na unikátní Špindlerovské ledárium.

Tradiční únorový Svatební veletrh v hotelu Diplomat

1230166Plánujete vy nebo někdo z vašich blízkých svatbu? Přijďte pro inspiraci a užitečné rady na tradiční Svatební veletrh, kde naleznete veškerý sortiment, který je potřebný pro váš nezapomenutelný den. Akci bude již pošestnácté hostit Diplomat Hotel Prague v Dejvicích, a to v pátek 5. a sobotu 6. února 2016. Díky velkému počtu vystavovatelů na jednom místě ušetříte mnoho času, nervů a v rámci exkluzivních nabídek od partnerských firem uspoříte i v rozpočtu.

Nejošklivější architektura Prahy

 foto_archiv nd_Co spojuje budovu bývalého Federálního shromáždění poblíž Václavského náměstí, hotel Pyramida na Břevnově, dispečink Dopravního podniku na Vinohradech nebo Žižkovský vysílač? Tyto stavby, které vznikly převážně v období tzv. normalizace, se opakovaně objevují v žebříčcích a hodnoceních veřejnosti jako ty „nejošklivější" v Praze. Část odborné veřejnosti, architekti či umělci však objevují v těchto budovách na první pohled opomíjené kvality a s hodnoceními nesouhlasí. Platforma Scholastika, která se v roce 2016 stane vyšší odbornou školou, uskuteční během podzimu cyklus komentovaných prohlídek po vybraných budovách a nabídne tak veřejnosti odlišný pohled na „nejošklivější" architekturu Prahy.

Kláštery v Českém Krumlově se poprvé v historii otevřely návštěvníkům

m8la6xadbtwhgdftoj0yjeinhgmc5k26uhuqbpc 1mnufytsyihoxqjfcmg0a37t8fekef8Rozsáhlý soubor klášterních budov v Českém Krumlově slavnostně otevřel své brány v pátek 11. prosince zástupcům realizačních týmů, vedení města a dalším hostům. Veřejnosti je unikátní trojklášteří, které se rozprostírá na ploše severního meandru řeky Vltavy, s kompletními expozicemi přístupné od soboty 12. prosince.

Na Staroměstském náměstí bude k vidění největší vánoční sbírka dobových pohlednic Josefa Lady

infkmed-mjk6498niabfv-ccy3ilmd5fycblvjvtu8e-aiwx16sbhq3gf6qz7ko2fpgvwoiKuriózní předměty, osobnosti s rekordními dovednostmi a originálně pojaté Vánoce – na to se mohou těšit návštěvníci Staroměstského náměstí už toto pondělí 14. prosince. K vidění bude také 2 539 dobových vánočních pohlednic Josefa Lady! Show Muzea rekordů a kuriozit z Pelhřimova pro malé i velké začne v centru Prahy v 16 hodin.

Strana 45 z 60