TRAVELNEWS.CZ

Čechy a Slovensko

Čechy a Slovensko

Sjezdovky ve Špindlu zasypal první sníh. Skiareál se připravuje na otevření zimní sezóny

img 3024Špindlerovské svahy se v posledních dnech dočkaly letošní první sněhové nadílky. Naplno běží sněhová děla i moderní systém zasněžovacích sprch. Pokud mrazivé počasí vydrží, zprovozní skiareál část střediska ještě před oficiálním openingem.

Tip na výstavu_V Praze se objeví zámek Lednice nebo hrad Karlštejn

sp zln - zmek ledniceŠest modelů národních kulturních památek ze soutěže Stavby z vlnité lepenky bude vystaveno na 5. ročníku mezioborových veletrhů PAMÁTKY – MUZEA – ŘEMESLA 2016, které se konají od 4. do 5. listopadu na holešovickém Výstavišti v Praze. Na výstavě se představí modely z vlnité lepenky zámku Lednice, hradu Bouzov, hradu Karlštejn, zámku Hradec nad Moravicí, zámku Hluboká nad Vltavou a zámku Telč.

Nejlepší penziony ČR odhalila anketa 4camping.cz Penzion roku: Vítězem je Penzion Seeberg u Františkových Lázní

websize 4camping_penzionroku_uko_2Pořadatelé ankety 4camping.cz Penzion roku vyhlásili výsledky 7. ročníku. Hodnoceno mohlo být 6604 penzionů registrovaných na stránkách Dopenzionu.cz, kde hlasování probíhalo od 1. června do 31. srpna 2016. O letošních žebříčcích rozhodlo 10 856 platných hlasů.

Tip na výlet pro celou rodinu: Filmová výstava Císařův pekař - Pekařův císař v Klášterech Český Krumlov

vstava csav peka kltery kDvoudílná historická komedie o císaři Rudolfovi II., pekaři Matějovi a legendárním Golemovi Císařův pekař a Pekařův císař s Janem Werichem v hlavní dvojroli od svého vzniku v roce 1951 baví generace diváků. Přijďte zavzpomínat na slavný film do areálu Klášterů Český Krumlov! Pozoruhodná výstava Císařův pekař – Pekařův císař je k vidění od 9. října až do 31. ledna.

Zájezdy po České republice volí na podzim o 70 % osob více než loni

bl20plus malinov20soufl_2Dovolenou v České republice volí na podzim až o 70 % více turistů než v loňském roce. Vyplývá to ze statistik cestovní agentury Invia. Větší zájem je také o dovolenou na Slovensku, v Německu nebo Maďarsku. Průměrné ceny prodaných zájezdů navíc meziročně mírně klesly.

Léto přilákalo do Tater o 15 % více návštěvníků

foto 1 tatry mountain resortsLetnímu turismu v Nízkých a Vysokých Tatrách dominovali Slováci. Příjemným překvapením byl vyšší počet českých a izraelských návštěvníků. Tatranská horská střediska navštívilo během letošního léta o 15 % více dovolenkářů než minulý rok. Aquapark Tatralandia se v návštěvnosti udržel na úrovni loňského roku, Slezský zábavní park v polském městě Chorzów navštívilo o 23% víc lidí než loni. Hoteliéři společnosti Tatry mountain resorts, a. s. (TMR) zaznamenali 8,5% nárůst v objemu přenocování oproti předcházejícímu roku.

Vydejte se na hrad za zlatým dukátem Karla IV. (24. a 25. září)

kasperk2Šumavský hrad Kašperk zve do středověku. Víkendový program Za zlatým dukátem Karla IV., který je součástí oblíbeného cyklu Oživená historie, 24. a 25. září od 10 do 17 hodin nabídne jedinečnou příležitost vyzkoušet si dovednosti z doby středověku, dozvědět se mnoho zajímavého o životě v době Karla IV., pobavit se a ochutnat produkty nově otevřeného Kašperskohorského pivovaru.

Tip na výlet: Kolem Kašperských Hor po stopách zlatokopů

okoli kasperskych_hor_1_foto_nebespan_czŠumava je jednou z nejoblíbenějších výletních destinací u nás. Kromě nádherné přírody totiž skrývá i řadu tajemných příběhů, do kterých se tady můžete ponořit. Co byste řekli vrátit se v čase a projít se cestou zlatokopů? Malebná šumavská krajina skrývá městečko Kašperské Hory, které by nejspíš vůbec nevzniklo nebýt toho, že se tady začalo těžit zlato. Na druhou stranu ovšem bylo toto naleziště tak významné, že se Kašperským Horám brzy začalo přezdívat Zlatý poklad Čech. A je tomu tak dodnes. Zlato už se zde sice netěží, ale drahých kamenů v podobě zážitků je zde nesčetně.

Tip na výlet pro celou rodinu: Královské radovánky v Kašperských Horách

slavnosti kh 2Nenechte si ujít jedinečnou příležitost nahlédnout do života našich předků a vydejte se 9. a 10. září do malebného šumavského městečka Kašperské Hory. Dvoudenní akce ŠUMAVSKÉ KAŠPERSKÉ HORY V DOBÁCH KARLA IV. pozve návštěvníky do roku 1356, do doby, kdy Karel IV. se svou manželkou Annou Svídnickou a jejich družinou přijíždějí do svého města – Kašperských Hor.

Strana 41 z 60