TRAVELNEWS.CZ

Čechy a Slovensko

Čechy a Slovensko

Botanická zahrada v Troji zve na výpravu za klenoty tropických pralesů.

orchV březnu proběhla ve skleníku Fata Morgana Botanické zahrady hl. m. Prahy slavnostní vernisáž jedenáctého ročníku úspěšné výstavy tropických orchidejí. Patronkami letošní výstavy se staly herečka a moderátorka Tereza Kostková, herečky Kristýna Leichtová, Jana Plodková, sportovkyně a podnikatelka Olga Šípková. Všechny čtyři spojila v loňském roce oblíbená taneční soutěž StarDance ...když hvězdy tančí, kde si mimo jiné vyzkoušely i žhavé latinskoamerické tance. A právě v rytmu energické samby a hýřivého karnevalu se nese i letošní výstava orchidejí s podtitulem Amerikou křížem krážem.

Nový rok na Zámku v Děčíně ve vážném i zábavném duchu

dsc 0084Lednový program na zámku se ponese v poněkud vážnějším duchu. Je tematicky zaměřený na připomenutí Mezinárodního dne památky obětí holocaustu, který si celý svět připomíná 27. ledna. Tento den byl vyhlášen Valným shromážděním Organizace spojených národů 1. listopadu 2005 a má připomínat utrpení šesti milionů Židů, dvou milionů Romů a milionů dalších nevinných obětí v době holokaustu za 2. světové války.

Leden ve Špindlu? Více než 20 km sjezdovek a zvýhodněné skipasy

vs4 2784_rendDíky intenzivnímu sněžení nabízí Skiareál ve Špindlu skutečně perfektní podmínky k lyžování. V provozu jsou všechny lanovky a více než 20 kilometrů sjezdovek. Těšit se můžete na minimální fronty u lanovek a zvýhodněné celodenní skipasy. Od 9. do 19. ledna je přes e-shop gopass.cz seženete jen za 590 korun.

Lanovka na Lomnický štít slaví 75 let svého provozu

lanovkaLanovka na Lomnický štít - jeden ze symbolů Vysokých Tater slaví 75 let svého provozu. V rámci vzpomínky na dobový unikát z roku 1941 připravilo horské středisko v Tatranské Lomnici 5 večerních jízd na Skalnaté pleso. Návštěvníci se v komentovaných prohlídkách vrátí o pár desetiletí dozadu a budou mít možnost prohlédnout si prostory staré strojovny, naváděcí stanice (tzv. Velínu) i autentické fotografie v Galerii Encián, které se vážou k výstavbě lanovky z 30. a 40. let minulého století .

Tatranský ledový dóm na Hrebienku už počtvrté

 marek hajkovsky foto ladovy dom hrebienok 2016  11 resizeNejvětší atrakci zimní sezóny ve Vysokých Tatrách, Tatranský ledový dóm, 25. listopadu oficiálně zpřístupnili Slováci široké veřejnosti, a pomyslně tak otevřeli zimní turistickou sezónu. Speciální chlazení pod kupolí na Hrebienku ukrývá 90 tun ledu v 720 ledových blocích, které byly pod rukama 15 sochařů a jejich pomocníků během 3 týdnů přeměněny na velkolepé dílo s tématem spišské gotiky.

Vypečený Advent a nový rok s císařem - pekařem a jeho dvorem v Klášterech Český Krumlov

klastery ckDvoudílná historická komedie o císaři Rudolfovi II., pekaři Matějovi a legendárním Golemovi Císařův pekař a Pekařův císař s Janem Werichem v hlavní dvojroli letos slaví 65. výročí svého vzniku. Kláštery Český Krumlov při této výjimečné příležitosti zvou na pozoruhodnou výstavu Císařův pekař – Pekařův císař, která je k vidění až do 31. ledna. Ve znamení císaře – pekaře se nese i letošní adventní a novoroční program v českokrumlovských klášterech.

Na Staroměstském náměstí padnou rekordy

staromstsk nmst se stalo symbolem vnocNejvětší vánoční trhy v České republice čeká zítra den plný rekordů a kuriozit. Návštěvníky Staroměstského náměstí čeká tříhodinová rekordně - kuriózní show plná vánočních zajímavostí. Hosté uvidí obří prskavky i rekordní čtyřtisící vystoupení nejdéle působícího kytarového dua u nás – Jany a Petra Bierhanzlových. Multifunkční pódium navíc umožní audiovizuální show, díky které shlédnout přítomní všechny české vánoční rekordy.

Zimní sezónu ve Špindlu otevře zpěvák Marek Ztracený.

ylsjfocsowamttpledllofxw9byl9mgdoo5chk6rx77nsqjhxrp59r-yofsrvi0absq5dpaNejvětší krkonošské středisko Špindlerův Mlýn oficiálně odstartuje letošní zimní sezónu v sobotu 10. prosince. Těšit se můžete na bohatý program pro dospělé i děti se spoustou soutěží a zábavy. Skiareál také otevře LEDÁRIUM, celodenní skipas vyjde na pouhých 190 korun a nebude chybět ani koncert zpěváka Marka Ztraceného.

4 z 10 Čechů plánují v letošní zimní sezóně dovolenou na horách. Nejčastěji v České republice

winterpanorama-arlberg--arlberg-tourismus-gmbh--oNa letošní zimní dovolenou se chystají 4 z 10 Čechů. Nejčastěji vyhledáváme hory v tuzemsku (70 %), pokud vyjedeme do zahraničí, preferujeme Itálii (11 %) a Rakousko (10 %). Do dovolené na horách přitom plánujeme investovat v průměru 7 333 Kč na osobu. Čtyřčlennou rodinu tak vyjde dovolená na téměř 30 tisíc korun, o Silvestru či Vánocích dokonce o několik tisíc více. 

Strana 40 z 60