Čechy a Slovensko

Čechy a Slovensko

Tip na akci: Do Plzně míří světová kuchyně

foto bosch fresh festivalKuchařští mistři, zážitková gastronomie a ochutnávky delikates z celého světa zavítají o víkendu do Plzně na Bosch Fresh Festival 2017. Středomořskou kuchyni zažijí návštěvníci v kulinářských show a workshopech Rio Mare. Součástí akce bude také hlasování o nejlepší západočeskou restauraci. Gastronomický festival se uskuteční v parku za OC Plzeň Plaza v sobotu 20. a v neděli 21. května.

Víkendový tip: Červnové Art Safari 32 – Hostina (především pro oči) ve Studiu Bubec v Praze-Řeporyjích

ji kovanda -bez-nzvu-2011Tradice oblíbených uměleckých festivalů Art Safari pokračuje! Art Safari s pořadovým číslem 32 a podtitulem Hostina se ve Studiu Bubec v Praze-Řeporyjích koná o víkendu 17. a 18. června. Hlavním tématem tentokrát bude, jak už název předznamenává, jídlo.

Svátek elegance Concours d' Elegance na zámku Loučeň

cde-086-hdrElegance, noblesa a dokonalost dvacátých a třicátých let minulého století stále přitahují. Tato doba je spojována s krásnými a kvalitními věcmi, které prostupovaly běžným životem. Pro velký zájem zámek Loučeň již po čtvrté zařadil i ve svém desátém jubilejním roce, kdy otevřel své prostory veřejnosti, akci v duchu luxusu a elegance Concours d' Elegance. V průběhu víkendu 3.- 4. června bude na zámku Loučeň k vidění celá řada historických automobilů.

Rybí festival se v Dobříši uskuteční už tuto sobotu.Kuchařští mistři představí tradiční i neotřelé receptury

rybi-festival-24O tom, že sladkovodní ryby zdaleka nepatří pouze na štědrovečerní stůl, se i tento rok přesvědčí obyvatelé Dobříše na tradičním Rybím festivalu. Třetímu ročníku oblíbené akce bude patřit sobota 6. května na prostranství před prodejnou ryb z produkce firmy Colloredo-Mannsfeld spol. s r.o.

České Budějovice přivítají prvotřídní gastronomii

foto bosch fresh festivalDo Českých Budějovic míří česká kuchařská esa, zážitková gastronomie nebo ochutnávky delikates světové kuchyně. Pravou italskou chuť v rámci kulinářských show a workshopů představí na festivalu tuňákové výrobky Rio Mare. Bosch Fresh Festival 2017 se uskuteční na Výstavišti České Budějovice o víkendu 6. a 7. května. Záštitu nad festivalem převzal ministr zemědělství Marián Jurečka

TIP NA VÍKEND: Navštivte běžně nepřístupný Semlerův byt od Adolfa Loose v Plzni

loosklatovska19-015Každý z interiérů, které v Plzni vytvořil světoznámý architekt Adolf Loos, se pyšní nejen prvotřídním designem, ale skrývá v sobě také jedinečný příběh. Podobně je tomu také v případě veřejnosti běžně nepřístupného, bývalého bytu továrníka Huga Semlera v Klatovské ulici č.19, který bude mimořádně otevřen v sobotu 22. dubna.

Prožijte americký rok plný relaxace a poznání

jaro v trojsk botanick zahradBotanická zahrada hlavního města Prahy zahajuje 1. dubna novou sezonu. Letošní rok patří tematicky kontinentu Amerika a toto téma se jako červená nit táhne většinou letos pořádaných akcí. Vyvrcholením bude „Americké léto", které nabídne ukázky skvostů tamní přírody, zvyky původních obyvatel i malý náhled do kuchyně tohoto kontinentu. Z novinek se můžete těšit na nové informační centrum, dlouho očekávané rostlinné bistro, nově vybudovanou expozici Medonosných rostlin a včel i rozšířené výsadby amerických trvalek, které vás přenesou na rozkvetlé prérie. Malí i velcí najdou v trojské zahradě místo pro relaxaci, odpočinek i poučení.

Krásné počasí láká na výlety po hradech a zámcích

karltejn - creative commons wikimedia.orgPoslední, co se týče návštěvnosti a tržeb, rekordní roky napovídají, že Češi památky milují a rádi je v jarních a letních měsících navštěvují. Každý rok navštíví české hrady a zámky okolo půl milionu lidí. Rekordní sezóna je očekávána i letos. Správci památek už v tuhle chvíli pečlivě uklízí, doplňují nabídku suvenýrů, domlouvají doprovodné kulturní programy a připravují se na uvítání návštěvníků ve velkém. Brzy české hrady a zámky oficiálně zahájí svou sezónu. Načerpejte inspiraci na víkendové výlety už teď.

Odemykání zámeckých zahrad v Děčíně

img 5891Jedna z nejnavštěvovanějších památek Severních Čech, zámek Děčín, je známý svým celoročním provozem. Své brány návštěvníkům neuzavírá téměř nikdy. Zámecké zahrady ale v zimě odpočívají. 1. duben bude letos tím dnem, kdy se znovu otevřou ve své kráse. Tradiční Odemykání zámeckých zahrad otevře turistickou sezonu roku 2017.

Strana 39 z 60