TRAVELNEWS.CZ

Čechy a Slovensko

Čechy a Slovensko

Navštivte o státním svátku plzeňský pivovar

pivoJiž tradiční svatováclavská vyjížďka motorek na nádvoří pivovaru v Plzni, kde se sjedou motorky všech typů, velikostí a kubatur, se uskuteční o státním svátku 28. září 2017. Nevšední podívanou by si neměli ujít nejen milovníci rychlých strojů. Na jediném místě bude k vidění více jak 1000 kousků.

Do Bratislavy na služebku aneb Poznejte i město

spasSlužební cesta do neznámého města se může zdát jako skvělá příležitost k propojení byznysu a zábavy. Pokud však jedete sami, často to dopadá tak, že jediný kontakt, který mimo práci máte, je s pokojovou službou a večery trávíte přepínáním programů v televizi ve vašem hotelovém pokoji.

Festival Slunce ve skle nabídne v Plzni piva ze 70 minipivovarů z Česka i zahraničí, 15.-16.9.

kleFestival minipivovarů Slunce ve skle letos slaví desáté výročí. Že to organizátoři z pivovaru Purkmistr berou opravdu vážně, poznáte už jen podle toho, že akce bude letos poprvé ve své historii dvoudenní. Na selské návsi v Plzni - Černicích se v pátek 15. a v sobotu 16. září představí ještě více minipivovarů a lahodných piv než v uplynulých ročnících. Ochutnat vzorky od 70 různých výrobců z Česka i zahraničí na jednom místě se vám nikde jinde jen tak nepoštěstí.

Podzim na zámku Loučeň ve sladko-pohádkovém duchu

5ykpm5rcenh6japyc2tipdlddtmxhtpkrhidrl3evyecpcrrfbv0ilipihfkgy6dqac6ku8Zámek Loučeň nabídne nevšední zážitek v podobě sklizně Bonbonovníku. Stane se tak v rámci oblíbené gurmánské akce Cukrové slavnosti dne 7. října tohoto roku. Návštěvníci se v rámci ní zapojí hravou formou za doprovodu českých pohádkových postav do nejrůznějších kulinářských úkolů. Za jejich splnění čeká na všechny chutná odměna. Brány království všech chutí na Zámku Loučeň se otevřou a ukáží dvě rarity, a to sklizeň bonbonovníku a stavění královského hradu z kostek cukru.

Na Zámek Svijany přijede svatý Václav

0193 30a2596Zámek Svijany se letos společně s Pivovarem Svijany opět zapojí do oslav Dnů českého piva, které se tradičně pořádají na počest oslavy patrona nejen českých zemí, ale i piva - svatého Václava. Svatováclavská slavnost na Zámku Svijany proběhne ve čtvrtek 28. září. Pro návštěvníky je připraven bohatý program a uvařena speciální várka svijanského piva DUX.

Park Mirakulum: Je nám pět!

18268630 10209271603335680_7547315458981781307_nZábavný Park Mirakulum, který ve středočeských Milovicích nabízí deset hektarů zábavy, oslaví letos na podzim páté narozeniny. „To, že park funguje už pět let, je pro nás důkazem toho, že jsme se před lety rozhodli správně,“ říká majitel a zakladatel parku Jiří Antoš.

TIP NA VÝLET: Dobřichovický piknik aneb Útok na český rekord – v neděli 10. září na břehu Berounky

2wap9juhisl 5x2qltibgyvgvza7b-1iy92p4-4fgxch3_evnd9sivgkw27dsod6wlxzhsyDeka, koš s občerstvením, dobrá nálada a chuť aktivně prožít nedělní odpoledne – taková je vstupenka na Dobřichovický piknik. V neděli 10. září se v Dobřichovicích na louce u Berounky bude nejen odpočívat, hodovat a bavit se, ale také útočit na český rekord – k jeho překonání je zapotřebí alespoň 600 účastníků pikniku.

Zářijový tip z Klášterů Český Krumlov: Dny evropského dědictví,

fdc1ynbntabztdmkkgbd73-qy-ozvyiqesm5s0edj sdv9vtqppvykv4r0ixhdtojjdhwnoRádi byste se s letošními prázdninami rozloučili opravdu nevšedním zážitkem? Vypravte se v sobotu 2. září do areálu unikátního trojklášteří v historickém centru Českého Krumlova na akci Konec prázdnin v klášteře! Na klášterním dvoře se při této příležitosti od 10 do 18 hod. otevře mnoho řemeslných dílen, ve kterých se můžete od hrnčíře, brašnáře, sedláře, knihaře, kováře, pekařky, valchářky či sklářky naučit dovednostem našich předků a vlastnoručně vytvořit tradiční řemeslný výrobek.

Česká republika láká stále více zahraničních turistů

ivan nehera_novyzamek_kostelec_no-569x433Česká republika je dlouhodobě populární destinací nejen pro tuzemské, ale i pro zahraniční turisty. Oblibu ukazují i aktuální data Českého statistického úřadu pro druhé čtvrtletí.

Strana 37 z 60