TRAVELNEWS.CZ

Čechy a Slovensko

Čechy a Slovensko

Pohádkový březen a tradiční oslavy Velikonoc v Klášterech Český Krumlov

1 n3a3232Mimořádně úspěšná výstava k filmové pohádce Anděl Páně 2 na konci března po pěti měsících opustí Kláštery Český Krumlov. Využijte poslední týdny, kdy je v historických prostorech k vidění, a přijďte nahlédnout do zákulisí příprav i samotného natáčení.

Plzeňský Prazdroj navštívil rekordní počet turistů. Lákadlem jsou nové prohlídky pivovaru Gambrinus

klastery cesk krumlov 2016_2006Atraktivní prohlídkové trasy a další akce v pivovaru Plzeňský Prazdroj a nově také v pivovaru Gambrinus si vloni nenechalo ujít 762 000 lidí, což je o 6 000 návštěvníků více než v dosud nejúspěšnějším roce 2015. O návštěvnický rekord se z šedesáti procent zasloužili čeští turisté, výrazně se zvýšil zájem návštěvníků z Asie, zejména z Číny, Taiwanu a Jižní Koreje. „Celkem k nám na prohlídky pivovarů zavítali návštěvníci z padesáti zemí světa, ze vzdálenějších zemí například z Brazílie nebo Austrálie,“ upřesnila Pavla Mášková z oddělení turismu a péče o historické dědictví Plzeňského Prazdroje.

SNOWPARKY ŠPINDLERŮV MLÝN 2018 - Nové překážky a nové prostory

sptSnowparky a další podobné zábavné a terénní prostory již mnoho let patří do základních služeb Skiareálu Špindlerův Mlýn. Pro aktuální sezónu se návštěvníci mohou těšit na několik významných novinek.

Vítězem ankety 4camping.cz Penzion roku 2017 se stal Penzion Uko

vinoPenzion Uko v Bedřichově se stal vítězem 8. ročníku ankety 4camping.cz Penzion roku. Celkem mohlo být hodnoceno 6 825 penzionů registrovaných na stránkách Dopenzionu.cz, kde hlasování probíhalo od 1. 6. do 31. 8. 2017. O letošních žebříčcích rozhodlo 9 842 hlasujících, kteří zaslali 10 973 platných hlasů. 

Výstava fenomén IGRÁČEK zahájí nový rok v Dobrovických muzeích - Muzeích cukrovarnictví, lihovarnictví, řepařství a města Dobrovice

dobrovice cukrovarnici smlIGRÁČEK bude k vidění v rámci putovní výstavy Fenomén IGRÁČEK v Dobrovických muzeích, o.p.s. Muzeum je věnováno cukrovarnictví, lihovarnictví, řepařství a městu Dobrovice. Dobrovice na Mladoboleslavsku je významným průmyslovým místem. Dodnes je zde v provozu cukrovar, který byl založen významnou šlechtickou rodinou Thurn-Taxis. Originální IGRÁČEK z dílny Miroslava Svobody bude v Dobrovici představen jako cukrovarník. Expozici zahájí vernisáž dne 27. ledna a potrvá do 2. dubna tohoto roku.

Muzeum nové generace ve Žďáru nad Sázavou navštivte výjimečně zdarma

muzeum nov generace i. 1Návštěvníci dostanou od žďárského zámku opožděný vánoční dárek. Od 16. do 31. ledna mohou zdarma navštívit interaktivní a multimediální Muzeum nové generace, které se ve žďárském zámku nachází.

Tip na zimní výlet: Vydejte se do labyrintu chodeb v plzeňském historickém podzemí

plzesk historick podzem 3Prohlídkový okruh chodeb, sklepů a studní nabízí nevšední procházku historickým jádrem města Plzeň. Podzemní prostory už od 13. století sloužily ke skladování potravin, výrobě piva nebo jako obranný systém během dob nepokojů. Nyní jsou přístupné veřejnosti.

Rokytnice zve na silvestrovskou lyžovačku

ddaNavzdory oteplení posledních dnů jsou sjezdovky v pátém největším lyžařském středisku v Čechách ve skvělé kondici a jsou připraveny přivítat v závěru roku všechny nadšené lyžaře, snowboardisty a ostatní vyznavače zimních sportů. Od pátku 22. prosince jsou návštěvníkům zpřístupněny všechny sjezdovky na svazích Lysé hory ve skiareálu Horní Domky, včetně červené sjezdovky FIS o délce 2,5 km.

Český cestovní ruchu potřebuje více turistů, kteří zde stráví více času

barokCestovní ruch se mění a stejně tak i jeho vliv na obyvatelstvo. Podíl na tom má především rozvoj internetu, bezpečnostní situace ve světě, ale také fenomén sdílené ekonomiky. Příjmy z cestovního ruchu rostou a vloni tvořily 154,2 miliardy korun, jsou s ním ale spojené negativní jevy.

Strana 35 z 60