TRAVELNEWS.CZ

Čechy a Slovensko

Čechy a Slovensko

Praha žije uměním

llh Multižánrový festival Praha Žije Hudbou představí od čtvrtka 7. do soboty 9. června 2018 celkem 200 umělců na pěti hudebních scénách a více než 40 buskerpointech. Všechny vystoupení proběhnou zdarma ve veřejném prostoru hlavního města Prahy. Letošní ročník je poprvé výrazně rozšířen o zajímavá zahraniční jména.

V Praha vypukne osmý ročník Mistrovství České republiky v jízdě na tobogánech

gino paradise beeov2Další ročník Mistrovství České republiky v jízdě na tobogánech se uskuteční v sobotu 26. května v Aquapalace Praha v Čestlicích. Návštěvníci se mohou těšit nejen na napínavé závodní klání, ale také na bohatý doprovodný program v podobě soutěže o nejlepšího tanečníka, závodů na nafukovacích zvířatech či legrace u vodního póla.

TIP NA VÝLET: Plzeňské dvorky 2018 – Vydejte se na vzrušující cestu po tajemných zákoutích západočeské metropole

plze sk dvorkyRádi objevujete skrytá místa, mimo oficiální turistické trasy? Pak zažijte dvorky! Netradiční festival Plzeňské dvorky 2018 v sobotu 19. května zpřístupní 18 známých i méně známých dvorků v centru západočeské metropole, spolu s jejich poutavými příběhy a historií.

Na kole kolem Kašperských Hor

Šumava je ráj cyklistů! Vybrali jsme proto několik tras, na které se můžete vydat s dětmi, na romantickou cestu s partnerem, ale i takové, kde si dáte pořádně do těla!aas

Víkendový tip: Kašperk za Karla IV. Oživená historie aneb zručnost a vzdělanost za Karla IV

hradn slavnostiVěděli jste, že letos, v roce 2018, slavíme dvě zajímavá výročí spojená se zakladatelskou činností Karla IV.? Je to právě 670 let od založení Karlovy univerzity, založení Nového Města pražského a hradu Karlštejn. Proto prostřednictvím oblíbeného formátu oživené historie se na Kašperku představí důležité aspekty středověkého písemnictví, medicíny a stavitelství.

Mirakulum: Startujeme 14. dubna

parkPo zimní pauze se Park Mirakulum znovu otevře v sobotu 14. dubna. Pro svou už šestou sezonu park opět přichystal řadu novinek, takže si na své přijdou nejen ti, kdo v něm ještě nikdy nebyli, ale i ti, kteří do Milovic míří pravidelně. Po předchozích letech, které byly ve znamení velkého budování, se pracovníci parku letos zaměřili hlavně na zvýšení návštěvnického komfortu.

Mirakulum: Startujeme 14. dubna

dsc 2498Po zimní pauze se Park Mirakulum znovu otevře v sobotu 14. dubna. Pro svou už šestou sezonu park opět přichystal řadu novinek, takže si na své přijdou nejen ti, kdo v něm ještě nikdy nebyli, ale i ti, kteří do Milovic míří pravidelně. Po předchozích letech, které byly ve znamení velkého budování, se pracovníci parku letos zaměřili hlavně na zvýšení návštěvnického komfortu.

Víkendový tip na výlet pro celou rodinu: pochod Krajinou barona Ringhoffera ve Velkých Popovicích a okolí

img 5212Marně hledáte v nabídce víkendových akcí takovou, kde by si „to své“ našel každý člen rodiny? Vydejte se v sobotu 21. dubna na pochod Krajinou barona Ringhoffera, který kombinuje procházku svěží jarní přírodou s návštěvou velkopopovického pivovaru. Uvidíte, že budou všichni spokojeni!

Tatranský Grand Hotel Kempinski získal cenu Best Honeymoon Destination

 testosteron1Grand Hotel Kempinski High Tatras získal další mezinárodní ocenění, když v International Hospitality Awards zvítězil v kategorii Best Honeymoon Destination. Rozhodla o tom odborná 14-členná porota, jejímž členem je i Slovák Robert Vincze, bývalý ředitel Slovak Convention Bureau.

Strana 34 z 60