TRAVELNEWS.CZ

Čechy a Slovensko

Čechy a Slovensko

Halloween v Hard Rock Cafe Praha

halloween drinksBlíží se nejstrašidelnější večer v roce - Halloween, který se v Hard Rock Cafe Praha již tradičně slaví dětským brunchem, večírkem pro dospělé i speciálními položkami v menu! Na své si tak přijdou milovníci hudby, zábavy i dobrého jídla a pití. Celé oslavy se ponesou v příjemné strašidelné atmosféře se stylovými dekoracemi.

Svátek Svatého Huberta na zámku Loučeň

svatohubertske-2018-malePrvní listopadovou sobotu tedy 3. listopadu, oslaví na zámku Loučeň společně s časopisem Myslivost a Českomoravskou mysliveckou jednotou svátek svatého Huberta, patrona a ochránce myslivců. Ten bývá na obrazech zpodobňován po boku jelena se zlatým křížem. Jeho památce a na počest myslivosti jsou věnovány Svatohubertské slavnosti na zámku Loučeň. Zámečtí pánové byli od nepaměti známí svou vášní k honům.

Horská turistika, víno i wellness služby. Podzimní dovolenou v tuzemsku volí stále více Čechů

0ebzxto1rh1nlwa5 gargzxqlzxq1sbljlzzwzv30gqjd8ghjr2utp-sgdslng3gjqqz7jaPodzimní období láká Čechy ke krátkým dovoleným v blízkosti bydliště více než vloni. Zhruba 10% nárůst zájmu domácích turistů zaznamenávají jak provozovatelé ubytování, tak cestovní kanceláře. Nejpopulárnějšími lokalitami jsou Krkonoše a jižní Morava. Během tuzemské dovolené si pak Češi neváhají připlatit za dostupné wellness i zábavu pro děti.

Výstava cenných rukopisů ze zámecké knihovny

kniha 2Letošní rok je na děčínském zámku ve znamení někdejší thunovské knihovny, jedné z největších knižních sbírek v první třetině 20. století. Již v červnu se její část v počtu zhruba čtyř tisíc kusů vrátila na zámek. Na podzim bude k vidění její vůbec nejcennější část – sbírka rukopisů.

Galerie Tančící dům o týden prodlužuje výstavu slavných filmových kostýmů, nově potrvá do 21. října

03 noc_na_karlstejneVýstava Retro biják 60. – 90. let věnovaná kostýmům z československých filmů a seriálů bude prodloužena do 21. října 2018. Galerie otevřela tuto výstavu v polovině května. Ve čtyřech patrech Tančícího domu je k vidění přes 200 originálních kostýmů doplněných fotografiemi a filmovými rekvizitami z celkem 70 slavných snímků, které všichni důvěrně znají ze stříbrného plátna nebo televizních obrazovek.

Vánoční prohlídky na Zámku Loučeň & Příběh vánočního stromečku

jprerovsky zamek_loucen_16a0091 2Vánoce a doba adventu je u nás spojována s rodinnou pohodou a dodržováním tradic, které si každý nese ze svých domovů. Některé tradice si vytváří daná rodina sama, jiné přebíráme z generace na generaci. O tom, že vánoční tradice u nás nejsou pouze o vánočním kapru a stromečku přesvědčí v adventním čase své návštěvníky Zámek Loučeň. Loučenští připravili a představí tajemnou symbolikou Vánoc v novém velmi bohatém programu.

Plzeň hostí v říjnu tradiční pivní akce, jedinečné výstavy i oslavy k výročí vzniku republiky

plze sk dvorkyMěsto Plzeň nabízí pestrou nabídku akcí pro výletníky také v podzimních měsících. V říjnu si v západočeské metropoli užijí festival pouličních umělců Pilsen Busking Fest, oblíbenou pivní akci PilsnerFest, tradiční podzimní Havelské trhy, pivovarské bavorsko-české setkání Treffpunkt, neotřelé výstavy i oslavy výročí 100 let našeho státu.

Děčínský zámek uvede Sváťovo divadlo

dsc 0050Sváťovo dividlo tvoří manželé Sváťa a Alenka Horváthovi z Litoměřic. Svatopluk Horváth, známý jako Sváťa, není jen loutkoherec, ale také sběratel loutek a jejich velký obdivovatel. Za dobu svého působení nashromáždil více než 200 dřevěných marionet. Pro letošní předvánoční období chystá spolu s děčínským zámkem jejich speciální výstavu, která potěší velké i malé návštěvníky.

Vinobraní sv. Kláry nabídne nejen víno, ale i burčák, pálenky a nově také mošt z místních hroznů

novinka vinn mot z vinice sv. klra 7Vinice sv. Kláry patří rozhodně ke klenotům mezi českými vinicemi. Dlouhá tradice pěstování vína, skvělá poloha i jedinečný výhled ji jak předurčují k produkci kvalitních hroznů, tak také z ní činí ideální prostředí, kde je možné si hotová vína opravdu vychutnat. Tradiční vinobraní, které se zde koná už příští víkend, k tomu navíc přidá bohatý hudební doprovod a výborné jídlo. Zejména však nabídne to nejlepší od vinařů z Čech i Moravy.

Strana 31 z 60