TRAVELNEWS.CZ

Čechy a Slovensko

Čechy a Slovensko

Jižní Čechy lákají k letní rodinné dovolené dotovaným ubytováním a návštěvnickými slevam

8iigqblq4Strávit letní dovolenou na jihu Čech bude letos výhodnější, než kdy jindy. Jihočeský kraj totiž bude rodinám návštěvníků, které se do regionu v létě vydají za odpočinkem, dotovat ubytování a poskytne jim padesátiprocentní slevy vstupného ve svých organizacích. Sem patří například zoologická zahrada v Hluboké nad Vltavou, muzea či galerie. S až 70 % slevami se do systému přidávají dobrovolně i různé soukromé subjekty, kterým však kraj slevy nedotuje.

Koronavirová dovolená v ČR? Polovina Čechů si v létě pronajme chatu, pětina zamíří do kempů

griesserhof sedlk_nČeši jsou národem kempařů, ostatně to i naznačuje trvalý nárůst počtu nocí strávených právě v kempingovém zařízení. Letošní pandemie kempingovou horečku ještě zvýší – podle průzkumů se drtivá většina Čechů chystá trávit léto doma, a to především v přírodě. Přímo do kempů jich plánuje zamířit zhruba pětina. S oblibou kempování rostou i nároky na kvalitu nejen samotných kempů, ale i kempingového vybavení.

Léto s Robinem Hoodem na zámku Loučeň

0loucen 2016_mwecker__033Zámek Loučeň připomene akcí Robin HOOD dobu poloviny 19. století, období romantismu. Tehdy vznikala ta nejkrásnější díla idealizující období dávných dob a jejich hrdinů. Ve Francii právě Alexandr Dumas napsal Tři mušketýry, v Anglii je velice populární román Ivanhoe a stále větší oblibě se těší příběh lidového hrdiny Robina Hooda.

Víkend na Vysočině: památky, výlety s dětmi a s přírodou o závod

11377341 841369155932214_9186790503804173559_nNevíte, kam se po ukončení koronavirových omezení rozeběhnout dřív? Rozhodování si usnadníte, když vyrazíte na Vysočinu a dáte na náš výběr těch nejlepších aktivit, které lze v tomto regionu zažít. A to klidně za jediný víkend.

Prázdniny v Krkonoších

darmaBudete trávit letošní dovolenou v České republice? Což takhle navštívit Krkonoše. Ty nabízejí ideální podmínky k prožití dovolené plné zážitků. Mohutné hřebeny hor, vodopády, zelená údolí, stezky pro pěší i pro cyklisty, naučné i zábavné. Ať už se rozhodnete proniknout do fascinujícího světa hor po svých nebo se popovezete lanovkou či autem, čekají na vás nezapomenutelné zážitky při objevování přírodních krás České republiky.

Češi o letní dovolenou v zahraničí rozhodně nepřijdou.

karlovy vary_17Cestovní kanceláře jsou připraveny realizovat zájezdy v letním období do oblíbených zahraničních destinací s kratší dojezdovou vzdáleností. Představitelé České republiky intenzivně jednají se svými protějšky v blízkých zemích s cílem dojednat co nejdříve bilaterální dohody o vzájemném volném pohybu osob bez restriktivních omezení, tj. bez povinných testů nebo povinné karantény při vstupu do tranzitních a cílových destinací či při návratu zpět na území ČR.

AČCKA se ohrazuje proti potenciální žalobě Evropské komise na ČR, poukazy na zájezdy jsou jedinou účinnou pomocí

02 emirates_a380_on_roundabout_2AČCKA se ohrazuje proti kritice Evropské komise vůči dvanácti členským státům EU, které se snaží o záchranu odvětví cestovního ruchu. Tucet členských států EU včetně České republiky uzákonilo možnost vydání poukazu na zájezdy. Nyní jsou prověřovány Evropskou komisí z hlediska souladu s evropským právem. Z pohledu AČCKA se Evropská komise od ČR a dalších zemí nepochopitelně dožaduje vysvětlení, namísto vlastní včasné konkrétní iniciativy pro funkční evropské řešení. 

Pohodová i aktivní dovolená mezi světovými unikáty na Loučen

cyklostezka v_okoli_kosikovskeho_potoka_tsk_praha_5Loučenský areál ve Středních Čechách nedaleko Prahy se pyšní nejenom světovým unikátem v podobě LABYRINTÁRIA – souborem bludišť v zámeckém parku, nabízí ale rovněž zázemí pro klidnou a pohodovou dovolenou. Zámecký park v anglickém stylu je ideálním místem nejenom pro oblíbené piknikování, kdekoli se Vám zlíbí, ale jeho odlehlé části se výborně hodí k meditacím, cvičení jógy, chůzi či běhání.

Zlé dvojče Pompejí: Zatopené město neřestí na dně Neapolského zálivu

8-1-photoStarověké římské město Baiae se rozkládalo na severozápadním pobřeží Neapolského zálivu. V době svého největšího rozmachu, zejména ke konci římské republiky, bylo považováno za módní středisko proslulé svými hedonistickými zábavami a s tím souvisejícími skandály, jakési Las Vegas antické Říše římské.

Strana 19 z 60