Čechy a Slovensko

Čechy a Slovensko

Navštivte Beskydy – divočinu na dosah ruky

y7emoh3rgwnwkv0btr0pxtg8oxgjwljbmcrqfbk5kn5wvefenlrvm1tu3bdnemm8qob1ymwChcete se projít divokou krajinou lesních samot, křižovanou stezkami dávných pašeráků a inspirující básníky? Moravskoslezské Beskydy nabízejí krásu a odlehlost nedotčené přírody, třpytivé hladiny vodních ploch, strmé horské výstupy i klidná rodinná odpoledne v centrech určených výhradně nejmenším a jejich dospělým průvodcům.

Přírodní park Česká Kanada

0mostbauČeská Kanada, jedna z turisticky nejatraktivnějších oblastí jižních Čech v těsném sousedství Vysočiny, je ideálním místem pro rodinnou dovolenou. Na své si zde přijdou všechny věkové generace, více či méně aktivní sportovci i úplní lenoši. A samozřejmě děti. A právě jim a jejich rodičům je určeno překvapení z dílny zdejší destinační společnosti. 

Pojeďte s námi do Brd

wrp 2014Máte rádi toulky hlubokými hvozdy, kde se vám zčistajasna mezi stromy otevře překrásný výhled do kraje, vykoukne romantická zřícenina hradu, rybník vábicí k posezení na břehu nebo lovecký zámeček jako z pohádky? Tajuplné Brdy nabízejí ještě o dost víc. Dříve v nich působili vojáci a paradoxně díky nim je zdejší příroda nedotčená.

Pět zážitkových výšlapů v Česku

na-kole-udolim-traisentalMezi jedny z najatraktivnějších turistických cílů v Česku bezesporu patří rozhledny. Věděli jste, že jich u nás najdete už více než 400? Vybrali jsme pro vás některá z míst, kam můžete vyrazit na jednodenní výlet, a výšlap na rozhlednu spojit s procházkou po turistické stezce nebo s návštěvou ZOO.

4 důvody, které vás vyženou na návštěvu Slavkovského lesa

4a novy zamek_kostelec n o_jaro 1Slavkovský les je lesnatá náhorní plošina, která se rozkládá mezi třemi lázeňskými městy v karlovarském kraji. Koruny zdejších stromů skrývají mnoho tajemství, o kterých jste možná neměli ani potuchy. Tak vyskočte z pohovky a objevte je. Pěšmo, nebo třeba běžmo.

Znojmo sází na podporu turismu. Podnikatele zapojí kampaní #mastozadax

znLetošní dovolená ve Znojmě má jasná pozitiva. „Podpořil jsi znojemské hotely, kavárny, vinárny a další podnikatele? Pak si zasloužíš poznat naše nejzajímavější turistické cíle zadax,“ hlásí kampaň Znojmo Zadax s hlavním komunikačním hasgtagem #mastozadax, kterou Znojmo a Znojemská Beseda pro letošní sezónu spouští. Reaguje tím na složitou situaci v souvislosti s bojem proti koronaviru.

TIP NA VÝLET: Jižní Brdy – neobjevený ráj cyklostezek i odpočinku

p1300844V jihozápadním cípu Středočeského kraje leží Brdská vrchovina - krajina zalesněných kopců provoněných houbami i borůvčím, prosetá cyklostezkami a plná zajímavostí. Vydejte se na výlet do lidmi nepřeplněného okolí Příbrami a Rožmitálu pod Třemšínem a objevte tak neobnošené perly tohoto regionu. Ať už během jediného dne, víkendu či týdenní dovolené.

Nová karta otevírá návštěvníkům Teplic městské atrakce

chiapas slide3_cx_groupat_yachilanSpolečnost VisitTeplice pro letošní turistickou sezónu připravila novinku, která má přilákat návštěvníky k nejvýznamnějším památkám i dalším atraktivním cílům. Nová TepliceCARD má verzi pro jednotlivce i celou rodinu.

Stezka korunami stromů Krkonoše oslaví třetí narozeniny

21aaPřes 1 500 metrů dlouhá Stezka korunami stromů Krkonoše na okraji Janských Lázních oslaví třetí výročí od svého založení. Začněte letošní letní prázdniny výletem do Krkonoš a vydejte se na trasu od kořenů až ke korunám stromů. Nejen krásná příroda, ale i bohatý doprovodný program na vás čekají 4. července 2020 od 10:00 do 17:00 hodin přímo na Stezce.

Strana 18 z 60