TRAVELNEWS.CZ

Čechy a Slovensko

Čechy a Slovensko

Za vínem na Stezku korunami stromů v Krkonoších

dsc 2498Máte rádi kvalitní víno a rádi byste ochutnali vína od českých, ale i zahraničních vinařů, a ještě si při tom užili krásy Krkonošského národního parku? Pak byste si určitě neměli nechat ujít návštěvu Vinné Stezky, která se bude konat 19. září na Stezce korunami stromů v Krkonoších.

Slovensko přeřazuje Českou republiku mezi rizikové země, a to od pátku 18. září 2020 od 9:00 hodin

0ebzxto1rh1nlwa5 gargzxqlzxq1sbljlzzwzv30gqjd8ghjr2utp-sgdslng3gjqqz7jaV důsledku tohoto rozhodnutí dochází pro české občany s účiností od pátku 18.9.2020 od 9:00 hodin ke změně vstupních podmínek na území Slovenska.

Prague City Swim: Ve Vltavě se závodilo za dobrou věc

doksy race_ilustracni_foto_05Střelecký ostrov ožil tuto sobotu druhým ročníkem závodu Prague City Swim. 208 rekreačních plavců a paddleboardistů se zde sešlo, aby podpořili pacienty s amyotrofickou laterální sklerózou (ALS). Charitativní závod neziskové organizace Alsa přišla opět podpořit i řada známých osobností: zapojili se do závodu, jeho organizace nebo se postarali o příjemný doprovodný program.

Noční prohlídky hradů a zámků

ffsNemějte výčitky z toho, že trávíte topické letní dny ležením u vody. Aktivity přece můžete dohnat, až sluce zapadne. K noční návštěvě zvou nejen hrady, zámky a pivovary, ale třeba i zajímavé sportovní události.

V zimě běžky, v létě pěšky. Vydejte se na víkend do Jizerek

griesserhof sedlk_nJizerské hory jsou oblíbenou destinací zejména v zimě, pro kilometry bílé stopy, kterou tu každoročně brázdí tisíce běžkařů. Co tu ale dělat v létě, když jsou hřebeny bez sněhu? Výletovat, rozhlížet se nebo běhat. Jizerky se totiž pyšní jedním z nejčistších ovzduší z celé České republiky.

Kvildské slavnosti na Zlaté stezce

download 4Odpoledne plné zábavy a zajímavostí na Zlaté stezce čeká všechny její návštěvníky, kteří v sobotu 1. srpna dorazí na Šumavu na Kvildské historické slavnosti. Od 12:00 do 18:30 zde můžete zavítat do historie a současně poznat zábavnou formou zajímavé česko-bavorské projekty, lidové tradice a přírodu.

Gastronomické zážitky uprostřed magické síly labyrintů na zámku Loučeň

0loucen 2016_mwecker__033Čápy s mákem® jsou oblíbenou pochoutkou dětí, které zavítají na zámek Loučeň. Jedná se o originálně zpracované šišky s mákem přelité švestkovou omáčkou provoněnou badyánem, které ochutnáte pouze tady. Tuto lahůdku z domácí kuchyně si lze vychutnat jak v samoobslužné restauraci Vtipná kaše tak i v hotelových restauracích, spolu s dalšími osvědčenými dobrotami, které děti ocení.

Kvildské slavnosti na Zlaté stezce

0birnenkorb-mostviertel--dOdpoledne plné zábavy a zajímavostí na Zlaté stezce čeká všechny její návštěvníky, kteří v sobotu 1. srpna dorazí na Šumavu na Kvildské historické slavnosti. Od 12:00 do 18:30 zde můžete zavítat do historie a současně poznat zábavnou formou zajímavé česko-bavorské projekty, lidové tradice a přírodu.

Navštivte Beskydy – divočinu na dosah ruky

y7emoh3rgwnwkv0btr0pxtg8oxgjwljbmcrqfbk5kn5wvefenlrvm1tu3bdnemm8qob1ymwChcete se projít divokou krajinou lesních samot, křižovanou stezkami dávných pašeráků a inspirující básníky? Moravskoslezské Beskydy nabízejí krásu a odlehlost nedotčené přírody, třpytivé hladiny vodních ploch, strmé horské výstupy i klidná rodinná odpoledne v centrech určených výhradně nejmenším a jejich dospělým průvodcům.

Strana 17 z 60