TRAVELNEWS.CZ

Čechy a Slovensko Čechy a Slovensko

Čechy a Slovensko

Ut fames Duis nibh arcu pede elit nibh at risus tempus. Nulla semper ac nec sit massa In Curabitur id risus sit. Non ante gravida eros quis justo sed nonummy et Donec et. Hendrerit velit orci sagittis eu Aenean pharetra faucibus eu laoreet nunc. Tincidunt nulla a Nulla eu convallis scelerisque sociis nulla interdum et. Cursus senectus aliquet pretium at tristique hac ullamcorper adipiscing et Donec. Enim montes parturient.

Léto přivedlo na jih Čech rekordní počet návštěvníků

grkaiserschmarrn nJihočeský kraj zaznamenal ve 3. čtvrtletí letošního roku nový návštěvnický rekord. Předběžné výsledky za toto období překonaly i předcovidové léto roku 2019. V počtu hostů téměř o 2 procenta a v počtu přenocování o více než 9 procent. Byly tak nejlepší za posledních deset let. Více hostů měla v červenci, srpnu a září pouze Praha. V počtu přenocování ovšem jižní Čechy za sebou nechaly nejen všechny ostatní české kraje, ale i hlavní město.

Cestovní kanceláře připouštějí zdražení letních zájezdů v průběhu roku.

la20manga20clubMomentální prodeje lyžařských a exotických zájezdů se mírně navyšují každý měsíc, avšak za měsíc říjen stále dosahují okolo 20 % roku 2019. Očekávaná obsazenost hotelů v Alpách bude během zimy vysoká, zejména u turistů z Německa. Naopak z Česka, Slovenska a Polska lze vypozorovat pomalý vývoj rezervací pro letošní zimu. Turisté z těchto zdrojových zemí vyčkávají s rezervacemi podle pandemického vývoje a podmínek cestování.

Cestovatelský tip: Kam vyrazit s dětmi, když je venku sychravo

karlovy vary_75Zabavit děti dá občas pěkně zabrat – o to víc, když vám počasí nepřeje. Ať už vaše ratolesti rády tvoří, experimentují, objevují nebo řádí ve vodě, poradíme vám, kde je zaměstnat na celý den. Podzimní barevné dny přímo vybízejí k rodinnému výletu. Nemusíte se přitom bát ani rozmarů počasí – stačí vybrat místa, kde vám déšť vadit nebude. A pokud nemáte vhodné auto na výlet, vyzkoušejte širokou nabídku aut na HoppyGo.

Výlet na Tetín – po stopách svaté Ludmily

0birnenkorb-mostviertel--dV letošním roce, přesně 15. září, jsme si připomněli 1100 let od zavraždění jedné z patronek naší země, svaté Ludmily. A to znamenalo ideální příležitost vydat se v jejích stopách! Kromě známé středočeské obce Tetín jsem se rozhodla prozkoumat i malebné okolí.

Program Levandulového údolí do konce října. Slavnosti jablek a ořechů, Prvorepubliková cukrárna nebo Playmobil Haloween party

vstava pro vechny smysly 2018 6Druhá úroda BIO Levandule Chodouňské a nádherné barvy podzimu přímo vybízejí k návštěvě Levandulového údolí v Chodouni ve středních Čechách. Projděte se po vápencových mořích, vychutnávejte si atmosféru čisté přírody v brdských lesích, relaxujte, bavte se a vychutnávejte si dobroty, které pro vás připravil tým Levandulového údolí. Vstup do areálu je zdarma.

Strana 16 z 107