TRAVELNEWS.CZ

Čechy a Slovensko Čechy a Slovensko

Čechy a Slovensko

Ut fames Duis nibh arcu pede elit nibh at risus tempus. Nulla semper ac nec sit massa In Curabitur id risus sit. Non ante gravida eros quis justo sed nonummy et Donec et. Hendrerit velit orci sagittis eu Aenean pharetra faucibus eu laoreet nunc. Tincidunt nulla a Nulla eu convallis scelerisque sociis nulla interdum et. Cursus senectus aliquet pretium at tristique hac ullamcorper adipiscing et Donec. Enim montes parturient.

Na Vysočině vznikly nové tůně pro ohrožené druhy a lepší zadržení vody v krajině

kopie - pg smallJihozápadně od Žďáru nad Sázavou vybudoval Český svaz ochránců přírody ve spolupráci s Pozemkovým spolkem Gallinago nové tůně. Na dříve zpustlé ploše čtyř tisíc metrů čtverečních vznikly členité vodní plochy, které vytvářejí ideální podmínky pro vodní i mokřadní druhy ptáků, vážky či obojživelníky. Tůně také pomohou v krajině lépe zadržet vodu zejména při obdobích sucha. Aktivity proběhly v druhé půlce října v rámci dlouhodobé iniciativy ČSOP a značky Finish Voda pro českou krajinu.

Na novou mutaci viru Omikron čeští cestující zatím nereagují. Během Vánoc vycestují desítky tisíc Čechů.

isla saonaReakce českých turistů na objevení nové mutace viru COVID-19 „Omikron“ jsou zatím neutrální. Cestovní kanceláře nezaznamenávají žádné rušení zájezdů ze strany klientů ani zvýšené počty dotazů. Naopak předprodeje letních zájezdů jsou stabilní a k prodejům stále dochází, neboť Češi věří, že v létě bude situace v Evropě opět klidná.

Češi jsou třetí nejšťastnější v Evropě, ukázal průzkum

12aaaŽivotní spokojenost je v Česku třetí nejvyšší v Evropě, po Belgii a Nizozemsku. Zároveň pouze tato trojice národů se cítí opravdu dobře. Pro devět z deseti Čechů je přitom zdrojem radosti rodina. O tu lidé sice chtějí pečovat, ale úplně si neuvědomují, kolik sil a peněz je to může stát. Ukázaly to průzkumy NN Životní pojišťovny, z nichž také vyplynulo, jak moc volného času věnujeme práci a rodině a jak málo myslíme na sebe.

Putování za kamennými kříži Českého ráje a Podkrkonoší

peacock-restaurant-1Prastaré monolity ve tvaru kamenných křížů, případně křížových kamenů, oživují po staletí kulturní krajinu téměř všech evropských států. Na území Čech a Moravy je v současné době zaznamenáno více než 2 800 drobných kamenných památek v podobě křížů, křížových kamenů nebo kruhových stél, které jsou rozesety po obcích, uvnitř lesů, při cestách i mimo ně. Setkání s nimi člověka často donutí zastavit se a přemýšlet.

Restrikce přináší problémy i cestovkám, chybí podpora zaměstnanosti

0birnenkorb-mostviertel--dAsociace cestovních kanceláří České republiky dlouhodobě upo-zorňuje vládní představitele na chybějící podporu podnikatelů z řad cestovních kanceláří a cestovních agentur. Již od května 2021, kdy jsou stále hranice pro řadu zahraničních ná-vštěvníků uzavřené z rozhodnutí vládních opatření, nemohou cestovní kanceláře a agentury bez omezení poskytovat své služby pro své klienty. Nově vyhlašovaná protikoronavirová opatření však již zcela likvidují činnost v oboru, ohrožují zaměstnance v cestovním ruchu a ničí i další návazné služby.

Strana 15 z 107