TRAVELNEWS.CZ

Čechy a Slovensko Čechy a Slovensko

Čechy a Slovensko

Ut fames Duis nibh arcu pede elit nibh at risus tempus. Nulla semper ac nec sit massa In Curabitur id risus sit. Non ante gravida eros quis justo sed nonummy et Donec et. Hendrerit velit orci sagittis eu Aenean pharetra faucibus eu laoreet nunc. Tincidunt nulla a Nulla eu convallis scelerisque sociis nulla interdum et. Cursus senectus aliquet pretium at tristique hac ullamcorper adipiscing et Donec. Enim montes parturient.

Dovolená na poslední chvíli? Vydejte se za polární září do Norska!

vstava pro vechny smysly 2018 6Norsko patří mezi nejkrásnější severské země. Snad každý, kdo se vypraví do tohoto koutu severní Evropy, je doslova očarován krásou kolem sebe – nezapomenutelné hory, divoké řeky, hluboké fjordy. Přírodní scenérie, které tato nevšední turistická destinace nabízí, budete jinde hledat jen obtížně, stejně tak jako světelný úkaz zvaný polární záře neboli Aurora Borealis.

Tropické osvěžení ve skleníku Fata Morgana v Troji

0birnenkorb-mostviertel--dBotanická zahrada hl. m. Prahy zve k poznávání rostlin z celého světa, a to i do skleníku Fata Morgana. Přestože venku opět vládnou vysoké teploty a sucho, do unikátního skleníku v Troji se můžete vypravit za příjemným osvěžením. V části, která přibližuje flóru a podmínky tropických deštných lesů, se teploty pohybují mezi 22–30 °C a i při extrémních venkovních teplotách jsou nižší, a to zhruba o 5 °C.

Kam v Čechách na dovolenou u vody?

 havel_jpg_3_hotelKde nejlépe strávit parné léto? Přeci u vody. Pokud vás to netáhne k moři, i v Čechách si vody můžete užít dosytosti. A záleží už jen na vás, jestli dáte přednost přírodnímu koupání, nebo bazénu u hotelu s wellness procedurami. Máme pro vás tipy, které ve většině splňují obojí. 

Češi už cestují více než před pandemií, zejména po Evropě

owg ceick4tld650wd7mfogdqlpmjsmbnba_m-njrzg4moq8s1rkzvlhnov-bub3o_lmayuPo dvouleté cestovatelské pauze zažívá Kiwi.com enormní nárůst zájmu o letenky na letní sezónu. Podle dat společnosti vzrostly počty letních rezervací Čechů na více než sedminásobek v porovnání s čísly za loňský rok, oproti předcovidovému období jsou rezervace vyšší v průměru o 80 %. Nejpopulárnějšími destinacemi jsou stále Itálie a Španělsko, ale také Spojené království. Mezi zahraničními turisty se těší rostoucímu zájmu Praha, během léta se do ní chystá o polovinu více lidí než v roce 2019.

Flotila YachtBoat na Vltavě & Tip na plavbu Prahou moderní lodí

la20manga20clubToužíte objevit Prahu z jiné perspektivy? Vychutnat si vaše zážitky v menší skupině, na vodě a v soukromí? Pak přijměte pozvání od YachtBoat, jejichž malá flotila zahrnuje dvě moderní lodě Traweller YB35 typu "houseboat", které každá nabízejí plný komfort až pro jedenáct pasažérů plus kapitána.

Strana 12 z 107