TRAVELNEWS.CZ

Čechy a Slovensko Čechy a Slovensko

Čechy a Slovensko

Ut fames Duis nibh arcu pede elit nibh at risus tempus. Nulla semper ac nec sit massa In Curabitur id risus sit. Non ante gravida eros quis justo sed nonummy et Donec et. Hendrerit velit orci sagittis eu Aenean pharetra faucibus eu laoreet nunc. Tincidunt nulla a Nulla eu convallis scelerisque sociis nulla interdum et. Cursus senectus aliquet pretium at tristique hac ullamcorper adipiscing et Donec. Enim montes parturient.

Malostranská beseda – historický fenomén, který je tu i pro vás

peacock-restaurant-1Na dohled Pražského hradu se na Malostranském náměstí nachází na první pohled nenápadný dům, tvořící nároží s Letenskou ulicí. Svým historickým charakterem zapadá do malebných malostranských kulis a s touto částí Prahy je spojen nejen architektonicky, ale rovněž historicky.

Muzeum stříbra v Kutné Hoře nabídne příběhy četníků, k výstavě chystá přednášku a komentovanou prohlídku

stezka 2Stoletou historii četnictva na našem území, četnické osudy i zajímavé kriminální případy. To vše nabídne 8. září přednáška a 28. října komentovaná prohlídka v Českém muzeu stříbra v Kutné Hoře. Obě akce jsou součástí výstavy Kutná Hora četnická, která je až do 30. října k vidění v Tylově domě.

Problémy národních parků v Česku: Krkonoše, Šumava, České Švýcarsko, Podyjí

cyklostezka v_okoli_kosikovskeho_potoka_tsk_praha_5České národní parky zabírají 1,5 celého území České republiky. Živá příroda, vzácná zvířata, pohádkové skály a nádherné kaňony. To a mnohem více v nich můžete spatřit a obdivovat. Je však třeba tyto krajinové ráje opečovávat a respektovat flóru a faunu, která zde žije. Někteří lidé totiž bývají neohleduplní a zapomínají, že jsou v parku pouze na návštěvě. Pojďme si přiblížit krásu, ale také nynější problémy 4 našich národních českých parků.

Cestovní ruch je pro Českou republiku klíčový, musí se něj nahlížet jako na průmysl

os4Turismus je třeba začít brát jako součást průmyslu. Jde o velmi důležitý sektor pro podnikatele, akademiky, samosprávy i stát. Zaměstnává deseti tisíce lidí a generuje miliardové příjmy. Oblast, kterou velmi poznamenala už pandemie covidu-19, však aktuálně zásadně ovlivňují vysoké ceny energií. I to zaznělo na Fóru partnerských regionů Jihočeského kraje, který se uskutečnil v Hluboké nad Vltavou. 3. ročníku tradiční akce se zúčastnilo téměř 300 hostů z celého světa.

Krkonošské pohádky na Stezce korunami stromů v Janských lázních

8iigqblq4Stezka korunami stromů Krkonoše chystá na konec září pro své návštěvníky další tematický zážitek. Všechny příznivce pohádek vyzívá k návštěvě populární vyhlídkové věže, tentokrát pod dohledem Krakonoše, bájného ducha a vládce krkonošských hor.

Strana 11 z 107